Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 655 μονάδων

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 655 μονάδων
ΑΓΟΡΑ: Από τις πλέον βαρετές συνεδριάσεις. Τι πράγματα είναι αυτά! Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 655 μονάδων. Σαν κάτι να περιμένουν οι επενδυτές πριν δράσουν.

Δεν είχε όμως και διάθεση να υποχωρήσει η αγορά. Δεν ήθελε να πάει πιο κάτω και να πάρει δυνάμεις. Εκεί κοντά στις 660 μονάδες μαζεύονται οι πωλήσεις.

Αυτό μπορεί να εξελιχθεί και σε καλό αν έχουμε και κάποιο θετικό νέο που θα κάνει τους αγοραστές λίγο πιο ζωηρούς. Στάση αναμονής προς το παρόν.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η αγορά βέβαια δεν είναι δείκτες αλλά κυρίως μετοχές και αυτές που έχουν καλά θεμελιώδη έχουν μοιράσει εξαιρετικές υπεραξίες στους επενδυτές από την αρχή του έτους.

Από όλες τις κατηγορίες μετοχών. Όχι μόνο από τα βαριά αλλά και από τα μικρά χαρτιά. Και αυτό είναι το θετικό της όλης υπόθεσης. Να επιβραβεύονται οι καλές εταιρείες και αυτοί που ακολουθούν τα θεμελιώδη.

Το τι κάνουν άλλα χαρτιά που μας λένε οι διοικήσεις ότι θα κάνουν και θα δείξουν και είναι έτος αναστροφής και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, δεν μας ενδιαφέρει.

ΕΘΝΙΚΗ: Οι τράπεζες είχαν μικτή εικόνα σήμερα. Η Εθνική ήταν η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Μάλιστα στα 1,1150 ευρώ που έκλεισε και που ήταν υψηλό ημέρας οι αγοραστές ζητούσαν 400 χιλ. τεμάχια.

Στο +3,24% με όγκο 3 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 1,01 δισ. ευρώ.

ALPHA BANK: Και εδώ κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στο 1,04 ευρώ με άνοδο 1,96% και όγκο 2,4 εκατ. τεμάχια. Οι πωλητές έδωσαν στους αγοραστές τα κομμάτια που ήθελαν στο κλείσιμο και άφησαν άλλες 18 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η μετοχή έκλεισε με απώλειες 2,25% και στα 0,6940 ευρώ με όγκο 1,3 εκατ. τεμάχια.

EUROBANK: Οι πωλητές στρογγυλοκάθισαν στα 0,54 ευρώ και έβγαζαν με τα φορτηγά τα χαρτιά. Και ξέρετε όχι αυτά τα μικρά αλλά τα μεγάλα τα φορτηγά.

Έγιναν εκατοντάδες χιλιάδες σε αυτή την τιμή και τελικά έκλεισε οριακά χαμηλότερα και στα 0,5395 ευρώ με πωλητές.

COCA COLA: Άσχετα με το τι πιστεύουμε εμείς, πρόκειται περί κορυφαίας εταιρείας και για… χαρτάρα. Εκεί στην κεφαλαιοποίηση των 10,7 δισ. ευρώ σκούπισαν σήμερα 161 χιλ. τεμάχια.

Δεν ξέρουμε γιατί και που πιστεύουν πως μπορεί να πάει μία μετοχή με p/e 20 για το 2019. Όμως τους βγάζουμε το καπέλο γιατί προφανώς μπορούν αν θελήσουν να την πάνε ακόμα υψηλότερα.

Εμείς πιστεύουμε σε αντίθεση με πολλούς αναλυτές πως είναι ακριβή ή αν θέλετε δίκαια αποτιμημένη. Με χαρά όμως θα τη δούμε να συνεχίζει ακόμα υψηλότερα αν οι αγοραστές το θελήσουν.

ΚΡΕΤΑ: Έγινε η γενική συνέλευση χωρίς παρατράγουδα αφού για κάποιο λόγο η… βεντέτα μπήκε στο χρονοντούλαπο. Χωρίς εκπλήξεις το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Η μετοχή μόλις σταμάτησαν οι αγορές από τους insiders έκατσε απότομο σε όγκο. Τα νέα χαρτιά μπαίνουν τη Δευτέρα 18/2.

Θα συστήναμε λίγη προσοχή όχι λόγω της εισαγωγής των νέων μετοχών, αλλά επειδή δεν υπάρχει πλέον το ίδιο ενδιαφέρον από τους βασικούς μετόχους ίσως δούμε μία διολίσθηση.

PROFILE: Είναι η θετική έκπληξη του 2019. Εξαιρετική άνοδο από την αρχή του έτους και μάλιστα με καλό όγκο συναλλαγών.

Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα χρήσης, αλλά ξέρουμε ότι έχει υψηλή ρευστότητα και με βελτίωση της κερδοφορίας μπορεί εύκολα να υπερασπιστεί τα 22 εκατ. ευρώ αποτίμησης.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Με όγκο 9 χιλ. τεμάχια περίπου η μετοχή υποχώρησε 4,46% και έκλεισε στα 10,70 ευρώ με αποτίμηση 293 εκατ. ευρώ. Δεν είχε ξανακάνει τόσο όγκο φέτος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης