Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αναβαθμίζονται σε «Α» τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου

Fitch: Αναβαθμίζονται σε «Α» τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου
Η Fitch αναβαθμίζει τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου 
Σε «Α» -από «ΒΒΒ+»- αναβάθμισε τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου η Fitch Ratings, ορίζοντας πλέον σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας παρέμειναν σε «Β-» και «Β», αντίστοιχα, με θετικό outlook.
Η αξιολόγηση βιωσιμότητας παρέμεινε στο «b-».
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αμερικανικός οίκος είχε αναβαθμίσει σε θετικές, από σταθερές, τις προοπτικές για την Τράπεζα Κύπρου, επικαλούμενος για την απόφαση για τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ μεικτών δανείων από πλευράς της κυπριακής τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2,7 δισ. ευρώ, που ισοδυναμεί με περίπου το ένα τρίτο των NPEs.
Η τιτλοποίηση αποτιμάται θετικά για το πιστωτικό προφίλ Τράπεζας και θα μειώσει τον όγκο από τα προβληματικά περιουσιακά στοιχεία, επισημαίνεται.
«Κατά την άποψή μας, ο κίνδυνος εκτέλεσης της συναλλαγής είναι μικρός, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχυρά κίνητρα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ολοκληρώσουν τη συμφωνία», σχολιάζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης