Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η Fed προβλέπει συστημικό κίνδυνο και κατάρρευση των αγορών

tags :
Phoenix Capital: Η Fed προβλέπει συστημικό κίνδυνο και κατάρρευση των αγορών
Phoenix Capital: Η Fed προβλέπει συστημικό κίνδυνο στον ορίζοντα - Το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει σοβαρό πρόβλημα
Η επένδυση σε μετοχές σήμερα είναι βασισμένη στο γεγονός ότι η Fed έγινε ξαφνικά «dovish» (κατά της αύξησης των επιτοκίων), κάτι που είναι σαν να αγοράζετε μετοχές μετά τη συμφωνία Bear Stearns: αγοράζετε μετοχές με βάση μια εξέλιξη που αποκαλύπτει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται σε σοβαρό πρόβλημα αναφέρει στο νέο της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital  η Fed δεν έγινε «dovish» χωρίς λόγο, το έκανε επειδή προβλέπει συστημικό κίνδυνο στον ορίζοντα.
Η εταιρική Αμερική είναι σκαρφαλωμένη στην κορυφή μιας βόμβας χρέους ύψους 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων περίπου το 1/3 είναι ομολόγα χαμηλής διαβάθμισης (junk bonds) που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολη η αποπληρωμή τους.
Αντί να εκδίδουν χρέη για να χτίσουν εργοστάσια ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, οι εταιρείες αυτές εκδίδουν χρέη για να αγοράσουν μετοχές, με αποτέλεσμα το σύστημα να είναι περισσότερο μοχλευμένο σήμερα από ότι το 2007.
Πάνω από 700 δισεκατομμύρια δολάρια αυτού του χρέους ωριμάζουν μέσα στο 2019... σε μια εποχή που το 60% των αμερικανικών εταιρειών έχουν ήδη αρνητική ταμειακή ροή.
Με άλλο τρόπο, το χρέος έρχεται σε μια εποχή που οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν τα χρήματα για να τους επιστρέψουν.
Όπως τονίζει η Phoenix Capital εκτός των ΗΠΑ, η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης, με τα τελευταία στοιχεία από τη βιομηχανική παραγωγή να παρουσιάζουν ετήσια πτώση 4,2%.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάρρευση από το 2009, στο επίκεντρο της Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης.
Έπειτα, υπάρχει η Κίνα, όπου παρά τις αξιώσεις για το αντίθετο, ολόκληρο το σύστημα καταρρέει.
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας απλώς άνοιξε την «κάνουλα» της ρευστότητας τον περασμένο μήνα, που σημαίνει ότι ξόδεψε περισσότερα χρήματα για να στηρίξει το σύστημα τον Ιανουάριο του 2019 από ότι έκανε σε οποιοδήποτε σημείο του 2008.
Αν τα πράγματα είναι καλά στην Κίνα, γιατί το κάνει αυτό;
Και πάλι, δομικά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα βρίσκεται σε σοβαρό πρόβλημα.
Και βαθιά, η αγορά το γνωρίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης