Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μήνυμα των ΗΠΑ σε Πεκίνο - Στρατιωτική άσκηση τις ακτές της ανατολικής Κίνας

tags :
Μήνυμα των ΗΠΑ σε Πεκίνο - Στρατιωτική άσκηση τις ακτές της ανατολικής Κίνας
Μήνυμα των ΗΠΑ σε Πεκίνο - Στρατιωτική άσκηση τις ακτές της ανατολικής Κίνας
Μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ τύπου F-35B Lightning II της 31ης αμερικανικής μοίρας  διεξήγαγαν ασκήσεις βομβαρδισμού στις Φιλιππίνες και τις ακτές της Ανατολικής Κίνας , από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2019, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ του Ινδο-Ειρηνικού.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα πολεμικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς οπλίστηκαν με βλήματα Sidewinder και πυρομαχικά με ακρίβεια καθοδήγησης.
Η άσκηση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο το μαχητικό αεροσκάφος F-35B πραγματοποίησε επιδρομές βομβαρδισμών στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.
Αμερικανοί και Ιάπωνες αξιωματούχοι ανησυχούν για τον αριθμό των κινεζικών πολεμικών πλοίων και βομβαρδιστικών αεροπλάνων που περιπολούν στα νησιά Senkaku, τα οποία είναι ακατοίκητα και βρίσκεται ανατολικά της ηπειρωτικής Κίνας, βορειοανατολικά της Ταϊβάν και δυτικά της Οκινάουα.
Η τοποθεσία τους τα καθιστά στρατηγικά πολύτιμα, τόσο για την Κίνα όσο και για την Ιαπωνία.
Και οι δύο χώρες έχουν αλληλεπικαλυπτόμενες αξιώσεις.
Η 31ης αμερικανικής μοίρας  παρέχει μια ταχεία θανατηφόρα δύναμη έτοιμη να εκτελέσει αποστολές μάχης ως την κορυφαία δύναμη αντίδρασης στην κρίση στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.
Οι συγκρούσεις με την Κίνα θα μπορούσαν να βρίσκονται στον ορίζοντα. Ο αμερικανικός στρατός, χωρίς αμφιβολία, προετοιμάζεται για κλιμάκωση της έντασης σε μια τεταμένη περιοχή, στη θάλασσας της Ανατολικής Κίνας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης