Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τα ενεργειακά μεταξύ των Προτεραιοτήτων της EBRD για το Μαυροβούνιο

tags :
Τα ενεργειακά μεταξύ των Προτεραιοτήτων της EBRD για το Μαυροβούνιο
Τα ενεργειακά μεταξύ των Προτεραιοτήτων της EBRD για το Μαυροβούνιο
Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Jurgen Rigterink, θα επισκεφθεί το Μαυροβούνιο στις 18 και 19 Φεβρουαρίου για συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου M. Juganovic, τον πρωθυπουργό D. Marcovic και με τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, D. Radunovic και O. Nurkovic αντίστοιχα.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Rigterink θα διερευνήσει πώς η EBRD μπορεί να εμβαθύνει περαιτέρω την παρουσία της στο Μαυροβούνιο μέσω της στήριξης επενδύσεων για έργα υποδομών, που θα σηματοδοτήσουν την περαιτέρω αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, θα υπογραμμίσει την υποστήριξη της Τράπεζας για την επιθυμία της χώρας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει 32 από τα 33 κεφάλαια (ενταξιακών διαπραγματεύσεων).
Οι τρεις στρατηγικές προτεραιότητες της EBRD για το Μαυροβούνιο είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ιδιωτικού τομέα με επενδύσεις σε επιλεγμένες εταιρείες με εξαιρετικά αναπτυξιακό δυναμικό, κυρίως στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της γεωργίας, η ενίσχυση των έργων πράσινης ανάπτυξης και η περαιτέρω διασύνδεση του Μαυροβουνίου με τις οικονομίες των χωρών της περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της βελτίωσης των διασυνοριακών συνδέσεων μεταφορών και ενέργειας.
Η επίτευξη των στρατηγικών προτεραιοτήτων της EBRD περιλαμβάνει επενδύσεις στις υποδομές, οι οποίες περιλαμβάνουν πέρα από οδικά δίκτυα, σιδηροδρομικές υποδομές, αεροδρόμια, αλλά και υποδομές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους δήμους.
Η EBRD θα στηρίξει αυτές τις επενδύσεις, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Επενδυτικό Πλαίσιο για τα Δυτικά Βαλκάνια (WBIF).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης