Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Όχι στη ρύθμιση προβληματικών στεγαστικών δανείων ύψους 4 δισ. δολ.

tags :
Deutsche Bank: Όχι στη ρύθμιση προβληματικών στεγαστικών δανείων ύψους 4 δισ. δολ.
Τα δάνεια αφορούν Αμερικανούς ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για νέες χρηματοδοτήσεις
Καμία πρόθεση να προχωρήσει σε ρύθμιση στεγαστικών δανείων, τα οποία, όμως, αφορούν Αμερικανούς δανειζόμενους, δεν έχει η Deutsche Bank, όπως ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή της.
Η εν λόγω ρύθμιση αφορά «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ, η αξία των οποίων ξεπερνά τα τέσσερα δις. δολάρια και η Deutsche Bank είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει σε αναχρηματοδότησή τους, μετά από συμφωνία που υπήρξε το 2017 με τις αμερικανικές αρχές.
Με δεδομένα, όμως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει –και στις ΗΠΑ- η κορυφαία γερμανική τράπεζα, τα σχέδιά της αλλάζουν και αυτό το ποσό θα διατεθεί προκειμένου να δοθούν νέα δάνεια και όχι να αναχρηματοδοτηθούν παλαιότερα.
Σύμφωνα με τον ελεγκτή της τράπεζας στις ΗΠΑ, Michael Bresnick, «η αλλαγή στα σχέδια σαφώς θα δυσαρεστήσει τους κατόχους των προβληματικών στεγαστικών δανείων, αλλά είναι τελική».
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης –με το οποίο είχε φθάσει σε συμβιβασμό η Deutsche Bank- δεν έχει αντιδράσει στην ανακοίνωση, αν και βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων, καθώς αρκετοί τονίζουν ότι «αφήνει τις τράπεζες να χρησιμοποιούν για παροχή νέων δανείων, κεφάλαια που είχαν δεσμευθεί να τα χρησιμοποιήσουν για αναχρηματοδότηση παλαιότερων και προβληματικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης