Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασύλληπτη πρόταση Guardian σε Ελλάδα και Βρετανικό Μουσείο: Μοιραστείτε τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ασύλληπτη πρόταση Guardian σε Ελλάδα και Βρετανικό Μουσείο: Μοιραστείτε τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Ακόμα και οι Έλληνες θεοί θα δυσκολευόταν να αποφασίσουν αν τα Γλυπτά θα έπρεπε να μείνουν στο Βρετανικό Μουσείο ή να επιστραφούν στην Ελλάδα
Προτάσεις χωρίς νόημα κάνει ο βρετανικός Guardian σε «μια προσπάθεια» να επιλύσει το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα που διεκδικεί η Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο χωρίς καμία από τις δυο πλευρές να λαμβάνει σοβαρά τις προτάσεις.
Με αφορμή τη συνέντευξη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, H. Fischer στα "ΝΕΑ" και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, καθώς απέκλειε ακόμα και το ενδεχόμενο δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο αρθρογράφος του Guardian, F. Smint Gabein προτείνει τη δική του «λύση»: Να μοιραστούν τα γλυπτά ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Όπως αναφέρει ο Βρετανός αρθρογράφος τόσο οι συμπατριώτες του, όσο και οι Έλληνες έχουν βάσιμα επιχειρήματα στην διεκδίκηση των γλυπτών.
Όμως το θέμα είναι τόσο ακανθώδες "που ακόμα και οι Έλληνες θεοί θα δυσκολευόταν να αποφασίσουν αν τα Γλυπτά θα έπρεπε να μείνουν στο Βρετανικό Μουσείο ή να επιστραφούν στην Ελλάδα", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, ο βρετανός αρθρογράφος θεωρεί ότι υπάρχει μια πιο εύκολη και προφανής λύση: «Μοίρασμα 50-50. Το Βρετανικό Μουσείο κρατά τα μισά γλυπτά και η Ελλάδα παίρνει τα άλλα μισά. Βέβαια, θα υπάρχει διαμάχη για το ποιος θα πάρει τι. Αλλά αυτές δεν είναι διαμάχες που δεν μπορούν να επιλυθούν».
Προσθέτει ότι η Βρετανία και η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση και να θέσουν τέλος στη διαμάχη τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης