Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί η BBVA έχει προκαλέσει την οργή της Κίνας - Τι έπραξε και γιατί η 2η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας

Γιατί η BBVA έχει προκαλέσει την οργή της Κίνας - Τι έπραξε και γιατί η 2η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας
Κινέζοι πελάτες της BBVA πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της τράπεζας της Μαδρίτης
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η BBVA αναγκάστηκε να  ζητήσει συγγνώμη από εκατοντάδες Κινέζους πελάτες της, που την  κατηγόρησαν για ρατσισμό με αφορμή το πάγωμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, χωρίς μάλιστα προειδοποίηση.
Κινέζοι πελάτες της BBVA πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή (15/2) έξω από τα γραφεία της τράπεζας της Μαδρίτης κυματίζοντας κινεζικές και ισπανικές σημαίες και ζητώντας τους λογαριασμούς τους να αποδεσμευθούν.
Η τράπεζα ζήτησε συγγνώμη το Σάββατο (16/2/2019), αλλά αρνήθηκε ότι σκόπιμα προχώρησε σε διακρίσεις προς Κινέζους πελάτες της υποστηρίζοντας ότι οι λογαριασμοί «πάγωσαν» σύμφωνα με τους ισπανικούς κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
«Λυπούμε βαθύτατα για την ταλαιπωρία που προκαλείται από την απόφασή μας να αποκλείσουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων πελατών τους τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της BBVA Álvaro Calleja σε δήλωσή του.
«Είμαστε ευαίσθητοι σε αυτές τις συνθήκες και έχουμε αναπτύξει τα μέτρα που απαιτούνται για την άμβλυνση αυτών των επιπτώσεων», συνέχισε.
«Για την BBVA και για όλους όσους εργάζονται στην τράπεζα, οι πελάτες βρίσκονται στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας και απορρίπτουμε απολύτως και κατηγορηματικά κάθε μορφή αδικαιολόγητης διάκρισης», πρόσθεσε.
Ο νόμος για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Ισπανία καθορίζει μια σειρά απαιτήσεων για τις ισπανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της «παρακολούθησης και ελέγχου των πελατών», δήλωσε σε δήλωσή του ο José Luis Martínez Campuzano, εκπρόσωπος της ισπανικής τραπεζικής ένωσης (AEB).
«Οι πελάτες οφείλουν να παρέχουν στις τράπεζες όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται από το νόμο και οι τράπεζες εργάζονται για να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες για την αποκατάσταση της κανονικότητας με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο», σημείωσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης