Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κρίσιμη καμπή οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας, πιθανή μία παράταση της προθεσμίας (1/3)

Σε κρίσιμη καμπή οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας, πιθανή μία παράταση της προθεσμίας (1/3)
Ο Trump ενημερώθηκε για τις συνομιλίες με την Κίνα από τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer, τον υπουργό Εμπορίου Wilbur Ross
Για τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη Φλόριδα, λίγες ημέρες πριν από την προθεσμία της 1ης Μαρτίου 2019 για την επίτευξη συμφωνίας. 
Ο Trump ενημερώθηκε από τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer, τον υπουργό Εμπορίου Wilbur Ross, τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Mick Mulvaney και τον εμπορικό εμπειρογνώμονα Peter Navarro, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του Sarah Sanders.
Επίσης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin και τον σύμβουλό του επί οικονομικών θεμάτων Larry Kudlow.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα ανέφεραν πρόοδο σε πέντε ημέρες διαπραγματεύσεων στο Πεκίνο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, προκειμένου να υπάρξει πραγματική αλλαγή στις εμπορικές σχέσεις των δύο οικονομικών υπερδυνάμεων, όπως αναφέρει το Reuters.
Λίγο μετά τη συνάντηση με τoυς συνεργάτες του, ο Trump έγραψε στο Twitter ότι οι συνομιλίες στο Πεκίνο ήταν «πολύ παραγωγικές».
Σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο την Παρασκευή (15/2/2019)), σημείωσε ότι οι συνομιλίες με την Κίνα ήταν «πολύ περίπλοκες» και πως θα μπορούσε να παρατείνει την προθεσμία της 1ης Μαρτίου και να διατηρήσει τη δασμολόγηση των κινεζικών αγαθών.
Οι αμερικανικοί δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολαρίων αναμένεται να αυξηθούν από 10% σε 25% εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την 1η Μαρτίου για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των ΗΠΑ, η Κίνα να περιορίσει τις μεταβιβάσεις τεχνολογίας και να ενισχύσει καλύτερα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτη
Ο αντιπρόεδρος της Κίνας και ο κύριος διαπραγματευτής του εμπορίου των ΗΠΑ, Liu He και ο Lighthizer πρόκειται να ηγηθούν του επόμενου γύρου των συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης