Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματισμός στη Βρετανία για την κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας Flybmi, ενόψει Brexit

Προβληματισμός στη Βρετανία για την κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας Flybmi, ενόψει Brexit
Η Flybmi είχε 376 υπαλλήλους σε τέσσερις χώρες και μετέφερε πάνω από 520.000 επιβάτες το 2018
Προβληματισμό προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο η είδηση της κατάρρευσης της περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας Flybmi,  λόγω των αυξημένων τιμών των καυσίμων και της αβεβαιότητας του Brexit.
Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε εκατοντάδες επιβάτες της σε ολόκληρη την Ευρώπη, που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν άλλες εταιρείες, προκειμένου να προωθηθούν στους προορισμούς τους.
Η αεροπορική εταιρεία καθήλωσε στο έδαφος και τα 17 αεροσκάφη, που διέθετε ενώ έκλεισε τα γραφεία της σε 25 ευρωπαϊκές πόλεις.  
Η εξέλιξη αυτή με την Flybmi, αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας, Chris Grayling, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο κάδρο της κριτικής για τη σύναψη συμφωνίας με εταιρεία μεταφορών για τη θάλασσα της Μάγχης, χωρίς η τελευταία να διαθέτει πλοία.
Δύο μέρες πριν την κατάρρευση της εταιρείας, το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών είχε συμφωνήσει στην συνέχιση της επιδότησης προς την Flybmi για την πτήση Λονδίνο – Λοντοντέρι Βόρειας Ιρλανδίας, έως το 2021, όπως σημειώνει το Bloomberg. 
Η Flybmi είχε 376 υπαλλήλους σε τέσσερις χώρες και μετέφερε πάνω από 520.000 επιβάτες το 2018, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης