Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Ελλειμματικοί χωρίς το πρακτικό της 4ης Ιουλίου του 2017 οι όροι αναφοράς για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό

Αναστασιάδης: Ελλειμματικοί χωρίς το πρακτικό της 4ης Ιουλίου του 2017 οι όροι αναφοράς για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό
Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
«Θα είναι ελλειμματικοί» οι όροι αναφοράς για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό χωρίς το πρακτικό της 4ης Ιουλίου του 2017 από τη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Ο ίδιος εξηγεί τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο πρακτικό, σημειώνοντας ότι σε αυτό βασίστηκαν και οι προτάσεις, που ο ίδιος είχε υποβάλει στις 5 Ιουλίου, μετά τις διευκρινίσεις του γ.γ. του ΟΗΕ, Α. Guterres.
Μάλιστα, ο Ν. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πολίτης" υποδεικνύει ότι η απεσταλμένη του γενικού γραμματέα μπορεί να αναζητήσει το πρακτικό αυτό, απευθυνόμενη στον ίδιο τον Α. Guterres και εκφράζει την ελπίδα ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναλάβει να διερευνήσουν το θέμα και θα επανέλθουν.
Σχετικά με το  κατά πόσο δημιουργούνται προοπτικές λύσης σε περίπτωση κατάληξης στους όρους αναφοράς, ο ίδιος απαντά καταφατικά, υπό την προϋπόθεση, «ότι θα υπάρχει συμφωνία και στα έξι σημεία, που καταγράφονται στο πλαίσιο Guterres», ενώ κάνει σαφές ότι η εμμονή σε μία θετική ψήφο ή για συνέχιση των εγγυήσεων δεν μπορεί να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή.
Σε ό,τι αφορά τη μορφή λύσης, ο Ν. Αναστασιάδης αναφέρει ότι η βάση είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η οποία κατά τον ίδιο «ουδόλως αλλοιώνεται από την πρότασή του για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης