Χρηστίδης: Η ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα έχει ήδη γίνει – Η κυβέρνηση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής έχει άγνοια

Χρηστίδης: Η ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα έχει ήδη γίνει – Η κυβέρνηση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής έχει άγνοια
«Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δείχνει να έχει άγνοια», τόνισε ο Π. Χρηστίδης
Η ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα έχει ήδη γίνει, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπους τύπου  του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ .
Τόνισε ότι «η ζημιά έχει γίνει ήδη, οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ «παραμένω Μακεδόνας μιλάω Μακεδονικά» δείχνουν τις τρύπες που άφησε πίσω της αυτή η συμφωνία, διότι δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε τη μακεδονική γλώσσα και όπως λέγαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε αυτή την κατεύθυνση, είναι λίγα αυτά τα οποία μπορούν πλέον να γίνουν».
Πρόσθεσε πως «όσο αφορά εμάς και τη διαδικασία η οποία υπάρχει μπροστά μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς έχουμε πει ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα».
Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη, «δυστυχώς, η ζημιά που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και οι σημερινές γενιές είναι μεγάλη αλλά και οι επόμενες είναι μεγάλη».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «έχουμε μία κυβέρνηση η οποία στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δείχνει να έχει άγνοια», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών και ο κ. Καμμένος έδωσε το στυλό στον κ. Κοτζιά να την υπογράψει».
Σημείωσε ότι η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά πρότεινε να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αλλά ο κ. Τσίπρας το αρνήθηκε γιατί δεν ήθελε να φανεί στους εταίρους του ότι ο κ. Καμμένος μπορεί να είχε διαφορετική άποψη και να καταγραφεί αυτό στα πρακτικά.
 «Η δικιά μας γραμμή είναι σαφής, εμείς πιστεύουμε ότι στην ειρηνική συμβίωση έπρεπε να ακολουθήσουμε την εθνική γραμμή όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία 25 χρόνια και αυτό δεν έδινε ποτέ ούτε γλώσσα ούτε εθνικότητα», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS