Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το SPD έδειξε το «φιλολαϊκό» του πρόσωπο και ανέβηκε στη 2η θέση στις δημοσκοπήσεις

Γερμανία: Το SPD έδειξε το «φιλολαϊκό» του πρόσωπο και ανέβηκε στη 2η θέση στις δημοσκοπήσεις
Oι Πράσινοι υποχωρούν επίσης κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και καταλαμβάνουν πλέον με 15% την τρίτη θέση
Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2018 το Σοσιαλδημοκρατικό Kόμμα της Γερμανίας (SPD) προηγείται των Πρασίνων  στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και επανέρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 19%, ενισχυόμενο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε το Iνστιτούτο Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.
Oι Πράσινοι υποχωρούν επίσης κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και καταλαμβάνουν πλέον με 15% την τρίτη θέση.
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση τα δύο αυτά κόμματα ισοψηφούσαν με 17%.
 Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται και πάλι το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) με 30%.
Τέταρτο κόμμα είναι η -παραμένουσα στάσιμη- «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) με 13%.
Ακολουθούν η γερμανική Αριστερά (Die Linke) με 10% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) με 8% (-1%).



Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα εμφανίζει για πρώτη φορά αυξητική τάση σε εθνικό επίπεδο μετά το ιστορικό χαμηλό των περασμένων εθνικών εκλογών το 2017, οπότε είχε λάβει 20,5%, κάτι το οποίο ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα των ευεργετικών μέτρων για τους συνταξιούχους, τα οποία εξήγγειλε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας  και της απόφασης του SPD να εγκαταλείψει άλλα, ταπεινωτικά για τους πολίτες, μέτρα της ατζέντας Schroeder, καθώς και της αύξησης του κατώτατου μισθού.
Τα μέτρα αυτά επικρίθηκαν όμως από τους κυβερνητικούς συντηρητικούς εταίρους και θεωρήθηκαν από ορισμένους αναλυτές προάγγελος αποχώρησης του SPD από την κυβέρνηση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης