Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ο Δ. Αρβανιτάκης στάθηκε έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των προσφύγων μέχρι το τέλος της ζωής του

Τσίπρας: Ο Δ. Αρβανιτάκης στάθηκε έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των προσφύγων μέχρι το τέλος της ζωής του
"H δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης" δήλωσε ο Jean-Claude Juncker, με αφορμή τον θάνατο του φούρναρη της Κω
«Ο Διονύσης Αρβανιτάκης στάθηκε καθημερινά και έμπρακτα με αλληλεγγύη στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, μέχρι το τέλος της ζωής του», έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter για τον θάνατο του "φούρναρη της Κω" ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η προσφορά του θα αποτελεί πάντοτε παράδειγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς».

Σημειώνεται ότι ο Διονύσης Αρβανιτάκης, ο φούρναρης της Κω, ο οποίος είχε γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη για την συνεχή βοήθεια του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφταναν στο νησί και μάλιστα τιμήθηκε για τη δράση του με το βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών το 2016 από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής 17/2 σε ηλικία 77 ετών.
Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, δήλωσε ότι με οδύνη πληροφορήθηκε τον θάνατο του Διονύση Αρβανιτάκη, «του υποδειγματικού ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος βραβεύθηκε από τους ευρωπαικούς θεσμούς για τη σπάνια μεγαλοψυχία του, την ευαισθησία έναντι των εκατοντάδων δυστυχισμένων μεταναστών», προσθέτοντας «η δικιά μου Ευρώπη είναι αυτή που συμβόλιζε ο Διονύσης Αρβανιτάκης.
Καλό σου ταξίδι, φούρναρη της Κω που κάθε μέρα έδινες ψωμί στις πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης