Τελευταία Νέα
Διεθνή

Miller (σύμβουλος Trump): Εκατοντάδες χιλιόμετρα τείχους θα ανεγερθούν έως το 2020 στα σύνορα των ΗΠΑ

Miller (σύμβουλος Trump):  Εκατοντάδες χιλιόμετρα τείχους θα ανεγερθούν έως το 2020 στα σύνορα των ΗΠΑ
«Έχουμε ήδη περίπου 200 χιλιόμετρα υπό κατασκευή», σημείωσε ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου
Εκατοντάδες επιπλέον χιλιόμετρα τείχους θα οικοδομηθούν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές χάρη στην κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης» που κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας,  υποστήριξε την Κυριακή (17/2) στενός σύμβουλος του Trump.
«Έχουμε ήδη περίπου 200 χιλιόμετρα υπό κατασκευή.
Με τους πρόσθετους πόρους που θα εκταμιεύσουμε, θα έχουμε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα έως το τέλος του επόμενου οικονομικού έτους», δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2020, δήλωσε ο πολιτικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Stephen Miller, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.
Ο Trump, που δεν κρύβει την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 να προχωρήσει στην ανέγερση ενός τείχους κατά μήκους των 3200 χιλιομέτρων συνόρων με το Μεξικό, μοναδικό μέσο, σύμφωνα με τον ίδιο, να εμποδιστεί η παράτυπη μετανάστευση από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.
Στα τέλη του 2018, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ζήτησε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το Κογκρέσο για να καλύψει μια απόσταση 377 χιλιομέτρων στα σύνορα, το αίτημά του, ωστόσο, απορρίφθηκε από τους Δημοκρατικούς.
«Ο πρόεδρος θα προστατεύσει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σας το εγγυώμαι» διαβεβαίωσε ο Miller.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης