Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία: Οι εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη, δεν συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία: Οι εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη, δεν συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ
Αγωνία για την εισήγηση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου
Οι εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη δεν θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Ένωση Γερμανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA) επαναλαμβάνοντας τις παρατηρήσεις της καγκελαρίου Angela Merkel μια μέρα νωρίτερα.
Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου πρόκειται να παράσχει συστάσεις προς τον πρόεδρο Donald Trump σχετικά με το εάν τα εισαγόμενα οχήματα και τα εξαρτήματα δημιουργούν κίνδυνο εθνικής ασφάλειας και περιγράφουν επιλογές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον θα επιβληθούν δασμοί.
«Μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας δημιούργησαν περισσότερες από 113.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια με περίπου 300 εργοστάσια, καθιστώντας τους τον μεγαλύτερο εξαγωγέα αυτοκινήτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες»,αναφέρει η VDA στην ανακοίνωσή της.
«Όλα αυτά ενισχύουν τις ΗΠΑ και δεν αποτελούν πρόβλημα ασφαλείας», σημείωσε η VDA, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου να ταξινομήσει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές αυτοκινήτων ως απειλή εθνικής ασφάλειας θα ήταν «ακατανόητη».
Η Merkel απέρριψε επίσης αυτές τις αιτιάσεις το Σάββατο (16/2).
«Είμαστε υπερήφανοι για τα αυτοκίνητά μας και έτσι πρέπει να είμαστε,» είπε η Merkel. Αναγνώρισε ότι πολλά οχήματα κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ και εξήχθησαν στην Κίνα.
«Αν αυτό θεωρηθεί ως απειλή για την ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε είμαστε σοκαρισμένοι», δήλωσε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου η Γερμανίδα καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης