Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ισραήλ μπλοκάρει ποσό 138 εκατ. δολαρίων, που προορίζονταν για την Παλαιστίνη

Το Ισραήλ μπλοκάρει ποσό 138 εκατ. δολαρίων, που προορίζονταν για την Παλαιστίνη
Σύμφωνα με το Ισραήλ, το ποσό αυτό ισοδυναμεί με τα επιδόματα που καταβλήθηκαν από την Παλαιστινιακή Αρχή σε «φυλακισμένους τρομοκράτες»
Το Ισραήλ αποφάσισε να μπλοκάρει ποσό 138 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα έπρεπε να καταβάλει στην Παλαιστινιακή Αρχή, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα επιδόματα που δίνει στις οικογένειες των Παλαιστινίων κρατουμένων, όπως ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu.
Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, αυτό το ποσό ισοδυναμεί με τα επιδόματα που καταβλήθηκαν το 2018 από την Παλαιστινιακή Αρχή σε «φυλακισμένους τρομοκράτες, στις οικογένειές τους και σε πρώην κρατουμένους».
Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει τακτικά στην Παλαιστινιακή Αρχή τον ΦΠΑ και τους τελωνειακούς δασμούς που παρακρατά επί των εισαγόμενων από τους Παλαιστινίους προϊόντων.
Όμως, τον Ιούλιο του 2018, το ισραηλινό Κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νόμο που στοχεύει στο «πάγωμα» των πληρωμών στο ύψος των επιδομάτων που δίνει η Παλαιστινιακή Αρχή στους δράστες επιθέσεων εναντίον των Ισραηλινών και τις οικογένειές τους.
Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, ο  Netanyahu γνωστοποίησε την πρόθεσή του να το κάνει μετά τη δολοφονία μιας νεαρής Ισραηλινής από έναν Παλαιστίνιο στην Ιερουσαλήμ.
«Πρόκειται για έναν σημαντικό νόμο που θα εφαρμόσουμε, όπως το υποσχέθηκα» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Abbas έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι «η στήριξη των οικογενειών των κρατουμένων και των "μαρτύρων" «συνιστά εθνικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό καθήκον που πρέπει να εκπληρώνεται ανεξαρτήτως των ισραηλινών και διεθνών πιέσεων».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης