Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυση Κοτζιά κατά του Καμμένου: Εν δυνάμει υπεύθυνος εάν μου συμβεί κάτι - Τι απαντά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Μήνυση Κοτζιά κατά του Καμμένου: Εν δυνάμει υπεύθυνος εάν μου συμβεί κάτι - Τι απαντά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Έτοιμος να αντιμετωπίσει τον πρώην ΥΠΕΞ δηλώνει ο Καμμένος
(upd) Μήνυση στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Πάνου Καμμένου κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιάς  κατηγορώντας τον ως φυσικό και ηθικό αυτουργό για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης.
Με τη μηνυτήρια αναφορά του, την οποία κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πράττω, Χρ. Κουτσουνάσιος, ο κ.Κοτζιάς στρέφεται κατά του κ.Καμμένου κατηγορώντας τον για φυσική και ηθική αυτουργία σε εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης.
Στην αναφορά του ο κ.Κοτζιάς κάνει λόγο για προσωποποιημένη σε βάρος του επίθεση με ανοικτούς εκβιασμούς και απειλές σε αυτόν και στην οικογένειά του, υποστηρίζοντας πως δέχθηκε εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα και ηλεκτρονικά μηνύματα αλλά και σφαίρες που, όπως επισημαίνει, συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου».
«Όταν δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα.
Να αμαυρώσουν με την ψευδή εικόνα που διαδίδουν διάφορα μέσα, στα οποία πιθανόν να έχουν πρόσβαση οι παρανομούντες εκβιαστές, την εξωτερική πολιτική που είχε τα τελευταία χρόνια» επισημαίνει ο κ.Κοτζιάς τονίζοντας ότι οι εκβιαστές διακίνησαν τρία ψέματα προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει:
- Διαδίδουν ότι έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος. Ουδέποτε όμως, όπως επισημαίνει κ. Κοτζιάς, γνώρισε τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του.
- Ότι έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια ποσό που έφτανε ακόμα και στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, όπως σημειώνει, ο κ. Κοτζιάς: «Πρώτον δεν υπάρχουν τέτοια ποσά. Δεύτερον δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή, που προτείνει, διανέμει και αποφασίζει το Προεδρείο της Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου».
- Ότι έδωσε σε εταιρεία πάροχο /βίζας με τρόπο παράνομο και για εκείνον κερδοφόρο τον διαγωνισμό για τον πάροχο βιζών.
Η ιστορία αυτή, αναφέρει ο κ. Κοτζιας, διαδίδεται στηριγμένη στις ενστάσεις τρίτων εταιρειών που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα εκείνης που έπαψε να έχει το δικαίωμα του παρόχου.
Πρόκειται για τη συνηθισμένη τακτική βρώμικων χεριών που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα», σημειώνει ο κ.Κοτζιάς.
«Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει.
Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία.
Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος» υποστηρίζει ο κ.Κοτζιάς.

Η αντίδραση Καμμένου

Έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Νίκο Κοτζιά στις δικαστικές αίθουσες δηλώνει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Σχολιάζοντας τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Πάνος Καμμένος αναφέρει στο Twitter:
«Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών.
Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται».





Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Μήνυση για εξύβριση, εκβίαση και απειλές αναμένεται να καταθέσει σήμερα Δευτέρα 18/2 ο Ν. Κοτζιάς κατά του Π. Καμμένου συντηρώντας στα ύψη την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πρώην κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση θα κατατεθεί στις 12:00 το μεσημέρι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Όπως αναφέρεται ο κ.Κοτζιάς θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για όσα έχει δημοσίως αναφέρει ο Πάνος Καμμένος για το κίνημα «Πράττω», για χρηματοδότηση (του πρώην ΥΠΕΞ) από τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζόρτζ Σόρος και τα μυστικά κονδύλια.
Οι δικηγόροι του πρώην υπουργού Εξωτερικών, κατά τις ίδιες πηγές, περιλαμβάνουν στην αναφορά τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της διασποράς ψευδών ειδήσεων και των απειλών κατά της ζωής του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Κοτζιάς στη συνέχεια θα υποβάλει και αγωγή κατά του Πάνου Καμμένου.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά του Νίκου Κοτζιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης