Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Περισσότερες από 10 μετοχές του FTSE 25 βρίσκονται πάνω από τον κινητό των 200 ημερών

tags :
Περισσότερες από 10 μετοχές του FTSE 25 βρίσκονται πάνω από τον κινητό των 200 ημερών
Ο γενικός δείκτης βρίσκεται ακόμα μακριά από τη διάσπαση του 200άρη αλλά πολλές μετοχές με ποιοτικά χαρακτηριστικά τον έχουν υπερβεί
Μπορεί ο γενικός δείκτης να ταλαιπωρείται πέριξ των 655-660 μονάδων και να είναι ακόμα πιο ψηλά το κρίσιμο σημείο που αλλάζει την τάση στο ΧΑ, ήτοι ο κινητός μέσος των 200 ημερών, ωστόσο πολλές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, λόγω θεμελιωδών μεγεθών έχουν υπερβεί τον κινητό μέσο.
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για συγκεκριμένες μετοχές με ποιοτικά χαρακτηριστικά, είναι αυτό που κρατάει το ΧΑ μακριά από τις 600 μονάδες.
Συγκεκριμένες μετοχές έχουν καταγράψει καλή απόδοση από την αρχή του έτους έχοντας υπερβεί τον κινητό μέσο των 200 ημερών βελτιώνοντας την τεχνική τους εικόνα.
Ο ΟΛΠ λόγω ανάληψης market making από τη Eurobank και καλών αποτελεσμάτων χρήσης 2018 έχει βρεθεί από τα 14,60 ευρώ πάνω από τα 16 ευρώ διασπώντας ανοδικά τον 200άρη.
Η Μυτιληναίος έχει πράξει το ίδιο, η Jumbo έχει πλέον μεγάλη απόσταση αφού ο κινητός είναι οριακά κάτω από τα 14 ευρώ και η μετοχή είναι στα 14,78 ευρώ.
Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ πριν λίγες συνεδριάσεις πέρασε λίγο πάνω από τον 200άρη και Τέρνα Ενεργειακή έχει απομακρυνθεί σημαντικά απειλώντας τα υψηλά του Οκτώβρη 2018.
Η Coca Cola παρά την υποχώρηση λόγω αποτελεσμάτων δεν τον έκοψε καθοδικά, ενώ η πρόσφατη άνοδος της Aegean την έχει φέρει οριακά υψηλότερα.
Υψηλότερα διαπραγματεύεται η Motor Oil, η ΕΛΠΕ, και η Viohalco που πρόσφατα τον έκοψε αλλά χωρίς να έχει απομακρυνθεί.
Τέλος τη διάσπασή του δοκιμάζει η Ελλάκτωρ που αν επιβεβαιωθεί θα μπορέσει να καταγράψει περαιτέρω αντίδραση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης