Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικό «θέατρο» οι διαρροές για πώληση χρυσού από την Ιταλία - Στο στόχαστρο η ΕΚΤ

Πολιτικό «θέατρο» οι διαρροές για πώληση χρυσού από την Ιταλία - Στο στόχαστρο η ΕΚΤ
Κανείς στην ιταλική κυβέρνηση δεν πιστεύει πραγματικά ότι η πώληση χρυσού μπορεί να καλύψει τα ελλείμματα
Πολιτικό «θέατρο» από την πλευρά της ιταλικής κυβέρνησης χαρακτηρίζει το investing.com τις διαρροές περί πώλησης χρυσού από την κεντρική τράπεζα της Ιταλίας.
Όπως σημειώνεται, οι αξιωματούχοι της ιταλικής κυβέρνησης των λαϊκιστών, «φλερτάρουν» με την ιδέα της πώλησης μέρους των αποθεμάτων χρυσού, προκειμένου να κλείσουν κάποιες «τρύπες» στον προϋπολογισμό.
Ωστόσο, τονίζει το δημοσίευμα, οι «ταύροι» του χρυσού δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς για κάθε πωλητή, υπάρχουν πρόθυμοι αγοραστές.
O θόρυβος που σηκώνει η ιταλική κυβέρνηση αποτελεί έναν πολιτικό θατρινισμό, ο οποίος έχει σχεδιαστεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να εξαπολύσει νέα επίθεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς θεωρεί ότι εξυπηρετεί συμφέροντα της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Κανείς στην ιταλική κυβέρνηση δεν πιστεύει πραγματικά ότι η πώληση χρυσού μπορεί να καλύψει τα ελλείμματα.
Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία κατέχει υψηλότερα αποθέματα χρυσού ακόμη και από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, τα αποθέματα αυτά φτάνουν μετά βίας το 5% του δημοσίου χρέους, το οποίο ξεπερνά τα 2 τρισ. ευρώ.
Όποιες και αν είναι οι προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης, υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, σύμφωνα με το investing.com.
Οι κεντρικές τράπεζες αποτελούν τους μεγαλύτερους αγοραστές χρυσού.
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν το 2018 651,5 μετρικούς τόνους χρυσού, με την αύξηση να ανέρχεται στο 74% έναντι του 2017!
Οι δύο μεγαλύτεροι αγοραστές στο πρώτο 10μηνο του 2018, ήταν η Ρωσία με 451 τόνους και η Τουρκία με 153 τόους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης