Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιαπωνία: Θα συνεχίσουμε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία - Αναζητούμε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση

Ιαπωνία: Θα συνεχίσουμε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία - Αναζητούμε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση
Η πλευρά της Ιαπωνίας τόνισε ότι οι συνομιλίες που στοχεύουν στην υπογραφή συνθήκης ειρήνης ανάμεσα στις δύο χώρες θα συνεχιστούν
Στο γεγονός ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Ρωσία, προκειμένου οι δύο χώρες να υπογράφουν συνθήκη ειρήνης, αναφέρθηκε σήμερα (18/2) ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας, Yoshihide Suga, στον απόηχο της συνάντησης που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.
Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο Μόναχο, ο κ. Suga δήλωσε ότι η Ιαπωνία «θα συνεχίσει τις επίμονες συνομιλίες σύμφωνα με τη δέσμευσή της να υπογράψει μία ειρηνευτική συνθήκη» με τη Ρωσία.
Παράλληλα, ο Ιάπωνας αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «υπήρξε μία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με στόχο την εξεύρεση μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η σχετική προσπάθεια των δύο χωρών οδήγησε μερικές φορές σε «έντονη ανταλλαγή απόψεων», καθώς οι δύο υπουργοί «αισθάνονται το βάρος των αντίστοιχων εθνικών τους συμφερόντων».
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, τόνισε ότι η Ιαπωνία πρέπει να αναγνωρίσει τη ρωσική κυριαρχία στις Κουρίλες Νήσους προκειμένου να είναι δυνατή μία συνθήκη ειρήνης.
«Θα θέλαμε οι Ιάπωνες γείτονές μας να δουν το προφανές, δηλαδή το αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους αναγνώριστης και σεβασμού της κυριαρχίας της Ρωσίας, ιδιαίτερα πάνω στα νησιά αυτά», τόνισε ο κ. Lavrov, προσθέτοντας παράλληλα ότι «χωρίς αυτήν, δε μπορούμε να πραγματοποιούμε συνομιλίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης