Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράν: Η ασφάλειά μας δε μπορεί να εξαρτάται από άλλους - Πρέπει να αναπτύξουμε πυραύλους για την άμυνά μας

tags :
Ιράν: Η ασφάλειά μας δε μπορεί να εξαρτάται από άλλους - Πρέπει να αναπτύξουμε πυραύλους για την άμυνά μας
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν παραβιάζει τη ψήφισμα 2231 των Ηνωμένων Εθνών
Η θέση ότι το Ιράν πρέπει να αναπτύξει αμυντικού πυραύλους διατύπωε χθες (17/2) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, καθώς όπως αναφέρε χαρακτηριστικά, η Τεχεράνη δε μπορεί να εξαρτάται από άλλες χώρες για την ασφάλειά της.
Ειδικότερα, όπως ανέρε ο κ. Zarif κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, «καμία χώρα δεν είναι πρόθυμη να πουλήσει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Τεχεράνη και πρέπει συνεπώς να στηριχθεί στο πρόγραμμα πυραύλων», το οποίο και χαρακτήρισε ως «αποκλειστικό αμυντικό».
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν τόνισε ότι η Τεχεράνη «δεν παραβιάζει το ψήφισμα 2231 των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο απαγορεύει την ανάπτυξη πυραύλων ικανών να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα», καθώς όπως διευκρινίζει ο ίδιος «το Ιράν δε διαθέτει πυρηνικά όπλα».
Ο Ιρανός αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι η χώρα του «δεν είναι τέλεια», αλλά επεσήμανε ότι «παραμένει καλύτερη» σε σύγκριση με τα περισσότερα δυτικά έθνη που παρεμβαίνουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Μάλιστα, ο κ. Zarif τόνισε ότι η Τεχεράνη είχε το δικαίωμα να δρα στη Μέση Ανατολή, καθώς βρίσκεται στην περιοχή, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι δυνάμεις των οποίων ταξίδευαν 10.000 χιλιόμετρα σε σύνορα στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης