Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

OPIS: Οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούν υψηλότερα, αλλά η ανοδική κίνηση είναι περιορισμένη

OPIS: Οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούν υψηλότερα, αλλά η ανοδική κίνηση είναι περιορισμένη
O αναλυτής της OPIS, Tom Kloza, είχε προβλέψει την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου το 2015
Την εκτίμηση ότι οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να κινούνται υψηλότερα εκφράζει ο Tom Kloza της Oil Price Information Service (OPIS), επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα μπορούσαν ανακόψουν κατά το δεύτερο τρίμηνο, το ράλι του αμερικανικού αργού (WTI), που σημειώνει την καλύτερη εκκίνηση που έχει κάνει ποτέ.
«Αναμένεται να δούμε υψηλότερες τιμές από ό,τι τώρα» δήλωσε στο CNBC αν και προειδοποίησε ότι το 2019 θα είναι ένα πιο μέτριο και ήπιο έτος παρά την πολύ καλή εκκίνηση.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι το 2019 θα είναι πιο φθηνό σε σχέση με πέρυσι, οπότε η μέση τιμή για το WTI ήταν στα 65,06 δολ. ανά βαρέλι.
«Η ανοδική κίνηση είναι περιορισμένη σε περίπου 5 δολ. ανά βαρέλι» διευκρίνισε και συμπλήρωσε ότι θα είναι ένα διαφορετικό έτος καθώς το πετρέλαιο υπερπωλήθηκε τον Δεκέμβριο.
«Υπάρχουν πολλά διυλιστήρια που βρίσκονται εκτός λειτουργίας για συντήρηση - και παρόλα αυτά οι τιμές της βενζίνης δεν κινούνται υψηλότερα, η ζήτηση δεν κινείται υψηλότερα, και αυτό σημαίνει χαμηλότερη ζήτηση για το αργό» επεσήμανε ο Kloza.
Σημειώνεται ότι ο Kloza είχε προβλέψει την κατάρρευση του αργού πετρελαίου το 2015.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης