Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν 10πλάσια η αγοραστική δύναμη του πληθυσμού των πλούσιων χωρών, έναντι των φτωχών - Καμπανάκι για την κατανάλωση ενέργειας

tags :
Σχεδόν 10πλάσια η αγοραστική δύναμη του πληθυσμού των πλούσιων χωρών, έναντι των φτωχών - Καμπανάκι για την κατανάλωση ενέργειας
Μπορεί οι ανησυχίες για τους πόρους της γης να γιγαντώνονται, αλλά ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού μειώνεται
Το 2019, ο παγκόσμιος πληθυσμός έφτασε στο εκπληκτικό νούμερο των 7,7 δισ..
Όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα, τα φτωχά έθνη θα προσθέσουν 61 εκατομμύρια, ενώ τα πλούσια έθνη θα προσθέσουν 20 εκατομμύρια.
Και μπορεί οι ανησυχίες για τους πόρους της γης να γιγαντώνονται, αλλά όπως δείχνει το γράφημα, ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού μειώνεται.

Και αυτό συμβαίνει για πάνω από πέντε δεκαετίες, με την τάση αυτή να συνεχίζεται, αμείωτη.
Η ανάπτυξη μεταξύ των πλουσίων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά πολύ πιο αργά.
Η περαιτέρω επιβράδυνση είναι πλέον βεβαιότητα, ενώ ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην πληθυσμιακή ανάπτυξη είναι τα ποσοστά γονιμότητας, παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΟΗΕ, ο κόσμος χωρίζεται σε δύο σχεδόν ίσα μέρη.
Από τη μία ένας πληθυσμός 3,9 δισ. ατόμων των «πλούσιων εθνών» έναντι 3,8 δισ. άτιμα των «φτωχών εθνών».
Τα πλούσια έθνη, εμφανίζουν κατά κεφαλήν εισόδημα 16 χιλ. δολάρια κατά μέσο όρο, ενώ οι «φτωχές χώρες» έχουν ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα περίπου 1.600 δολάρια ανά κάτοικο, ή το ένα δέκατο εκείνου των πλούσιων χωρών.
Από την προοπτική του κατά κεφαλήν εισοδήματος, το πλούσιο έθνος έχει ουσιαστικά 10 φορές την αγοραστική δύναμη και την κατανάλωση του φτωχού έθνους.

Επομένως, από αυτή την άποψη, η κατανάλωσης ενέργειας ετησίως είναι στις «πλούσιες χώρες» πάνω από το 88% της συνολικής ενέργειας σε σχέση με τις «φτωχές χώρες».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης