Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Το Reload Greece ανακοινώνει τους φιναλίστ του Young Entrepreneurs Programme 2018-19

tags :
Το Reload Greece ανακοινώνει τους φιναλίστ του Young Entrepreneurs Programme 2018-19
Οι 14 φιναλίστ του RG YEP που επιλέχθηκαν ώστε να αναπτύξουν τις ιδέες τους στην επόμενη φάση του προγράμματος με εντατικό 1:1 mentoring και masterclasses ανακοινώθηκαν στο Mentor- Mentee Matching Event που έγινε στο London Business School το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019
Στο πλαίσιο της επέκτασης του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Reload Greece με έδρα το Λονδίνο πραγματοποιήθηκαν 14 workshops υπό το Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) σε Η.Β., Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα και ένα πιλοτικό στις ΗΠΑ.
Κατα τη διάρκεια της πρώτης IGNITE φάσης του επιταχυντή (pre-accelerator προγράμματος) του Reload Greece έλαβαν χώρα παρουσιάσεις από καταξιωμένους ομιλητές και mentoring από έμπειρους μέντορες που υποστήριξαν τους νέους επιχειρηματίες στα πρώτα βήματα της ανάπτυξης των επιχειρηματικών τους ιδεών.
Πάνω από 500 επίδοξοι νέοι συμμετείχαν στα workshops και συνολικά παρουσιάστηκαν 110 καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.
Το Reload Greece παρατήρησε μια αύξηση στον αριθμό των ιδεών που στοχεύουν στην βιωσιμότητα, σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, στο ποσοστό των γυναικών ιδρυτών και στην ποιότητα και διαφορετικότητα των ιδεών σε τομείς όπως ο Τουρισμός, το FinTech, MedTech, Κατασκευαστικά υλικά και EduTech.
Οι 14 φιναλίστ του RG YEP που επιλέχθηκαν ώστε να αναπτύξουν τις ιδέες τους στην επόμενη φάση του προγράμματος με εντατικό 1:1 mentoring και masterclasses ανακοινώθηκαν στο Mentor- Mentee Matching Event που έγινε στο London Business School το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019.
Στην εκδήλωση, επιχειρηματίες, μεντορες, συνεργάτες, φοιτητές και εθελοντές εμπνεύστηκαν από επιτυχημένους επιχειρηματίες, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί τους τις επιχειρηματικές τους ιστορίες.
Ο Εθνοβιολόγος και Community Manager στο Grow Observatory, Παύλος Γεωργιάδης, μοιράστηκε το ενδιαφέρον επιχειρηματικό του ταξίδι, αναδεικνύοντας το πως η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να προσελκύσει τόσο αυτούς που άφησαν την Ελλάδα όσο και άλλους επιχειρηματίες από την Ευρώπη, ενώ οι ιδρυτές της startup Intelistyle, ενός A.I. προσωπικού στυλίστα, Κώστας Κουκουράβας και Μιχάλης Μιχελής, παρουσίασαν το app και το πως έγινε αυτό πραγματικότητα ύστερα από την συμμετοχή του ενός στο RG YEP 2 χρόνια πριν.
Οι κορυφαίοι μέντορές του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες από εταιρείες και οργανισμούς όπως η Expedia, η Smith & Nephew, η HSBC, LIoyds και United Nations World Tourism Organisation και γνώρισαν τις ομάδες τους στο πλαίσιο της εκδήλωσης.
Οι 14 ομάδες- φιναλίστ προέρχονται συγκεκριμένα από τους κλάδους των MedTech, FinTech, AgriTech, GreenTech, Social Impact, BioTech, Μηχανικής Υλικών και Τουρισμού.
Οι RG YEP 2018-19 φιναλίστ είναι:
1) AgroDoc: ένα μέσο ώστε οι αγρότες να αποκτούν άμεση και φθηνή διάγνωση για τυχόν αρρώστιες ή παράσιτα στις καλλιέργειες τους μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό.
RG YEP Μέντορας - Δημήτριος Βασιλειάδης, Senior Product Manager, Global Trade & Receivables Finance στην HSBC
2) Law Advice Platform: παρέχει νομικές συμβουλές στο διεθνές δίκαιο μέσω τεχνητής νοημοσύνης.
RG YEP Μέντορας - Ιωάννης Κ. Βλάχος, Blockchain και Energy Expert
3) Digital Health Technologies Team: αναπτύσει ένα σύστημα που βοηθά το νοσηλευτικό προσωπικό στις κλινικές να εργάζονται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
RG YEP Μέντορας - Σωτήρης Ρόμπας, Director, Life Sciences στην Huron
4) Last minute tour guides: επιτρέπει άμεση πρόσβαση και επιλογή τελευταίας στιγμής σε τουριστικούς οδηγούς σε ταξίδια αναψυχής ή δουλειάς
RG YEP Μέντορας - Ιωάννης Λεβέντης, UK Integration Lead στον όμιλο Expedia
5) Dark Horse Technologies: αναπτύσει τεχνολογίες οι οποίες εντοπίζουν και διαγιγνώσκουν την αιτία προβλημάτων στις καλλιέργειες με drones και αυτομάτως εφαρμόζουν την λύση, η οποία βοηθά στην αύξηση της σοδειάς ενώ παράλληλα μειώνει τα κατά έκταση κόστη στον αγρότη.
RG YEP Μέντορας - Θωμάς Παπανικολάου, Executive, Σύμβουλος και Ιδρυτής της Neoschronos
6) MaGos: μια καινοτόμα φορητή συσκευή που έχει την δυνατότητα να εντοπίσει τα ανθρώπινα δάχτυλα σε ένα 3D περιβάλλον βοηθώντας ανθρώπους με κινητικες δυσκολίες που έχουν προέλθει από παθήσεις όπως το εγκεφαλικό να ανακτήσουνε την κίνηση των δακτύλων τους σταδιακά.
RG YEP Μέντορας - Γιώργος Σωτηρίου, Technology Strategist και Innovation Architect, Skylon Consulting
7) Make a Step: εφαρμογή που προωθεί τον υγιεινό τρόπο ζωής και την έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Οι χρήστες επιβραβεύονται με εκπτώσεις και προσφορές ανάλογα με το επίπεδο της δραστηριότητας τους.
RG YEP Μέντορας - Greg Dickens, startup μέντορας & συγγραφέας
8) MeTime: ένας νέος και ουσιώδης χώρος για τους εργαζόμενους της πόλης ώστε να χαλαρώσουν και να φορτώσουν τις ‘’μπαταρίες’’ τους.
RG YEP Μέντορας - Τζινα Τυριακίδου, Director of Global Brand και Product Marketing στην Namecheap, Inc
9) Oil Filtration Device: συσκευή για την συλλογή χρησιμοποιημένου λαδιού μαγειρέματος και της μετατροπής του σε βιοκαύσιμα.
RG YEP Μέντορας - Pascal Richard, Chief Operating Officer (COO), CB Markets Financing στην Lloyds Bank
10) PAZ: startup με σκοπό την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την σύνδεση ταλαντούχων ανθρώπων από τα hotspots μεταναστών στην Ελλάδα με διεθνείς ευκαιρίες εργασίας.
RG YEP Μέντορας - Λήδα Μοδιάνο, Ιδρύτρια & Διευθύνων της Wide Strategy
11) ReBlocks: αναπτύσει το βιοτικό επίπεδο μεταμορφώνοντας τα πλαστικά απόβλητα σε αγαθά, δείγματα και άλλα.
RG YEP Μέντορας - Θωμάς Βαζάκας, Chartered Engineer & Technical Director στην RPS Europe
12) Recycled Thermo Active Material: μελέτη για την δημιουργία κατασκευαστικού υλικού από ανακυκλώσιμα με στόχο της εξοικονόμηση ενέργειας
RG YEP Μέντορας - Θοδωρής Πατραμάνης, Associate Director στην DC advisory
13) SoulMeYeah: παραγωγή πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής προερχόμενων από την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα έλλειψης τροφής στον πλανήτη.
RG YEP Μέντορας - Άγγελος Μπαξεβάνης, Global VP Marketing Communication & Excellence στην Smith & Nephew
14) Quantflare: FinTech startup που παρέχει ποσοτική μάκρο ανάλυση και γνώσεις σχετικά με την αγορά κεφαλαίων
RG YEP Μέντορας - Ελένη Βλάμη, Head of Account Management της Meniga
Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου οι ομάδες των επιχειρηματιών και μεντόρων θα ολοκληρώσουν 7 εβδομάδες 1:1 mentoring sessions με τους μέντορες τους, ώστε να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και παράλληλα θα παρακολουθήσουν μία σειρά ειδικών masterclasses για να βελτιώσουν τις γνώσεις και ικανότητες τους στα οικονομικά, στο growth hacking, στην κατοχύρωση πατεντών, τη δημιουργια πρωτοτύπου και το pitching.
Στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα γίνει στις 30 Μαρτίου στο Λονδίνο, η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει την ιδέα τους μπροστά σε ένα πάνελ διακεκριμένων κριτών, μεντόρων και ζωντανού κοινού και θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει το νικητήριο έπαθλο και άλλα βραβεία.
Το μεγαλύτερο έπαθλο ‘’The Rising Star’’ εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση του νικητή στο RG Challenge19, o ενδεκαήμερος (11) επιταχυντής του Reload Greece όπου υποστηρίζει τις startups στο στάδιο των επενδύσεων και περιλαμβάνει επίσης ένα ταξίδι στην Κρήτη, μία ευγενική χορηγία του ταξιδιωτικού γραφείου Travel Panda.
Το ‘’Innovation Award’’ περιλαμβάνει ένα ταξίδι στο οικοσύστημα της Ελλάδας και συνεδρίες mentoring από την Cathy Delhanty, το βραβείο του ‘’The Young Leader’’ περιλαμβάνει μια υποτροφία στο ALBA Graduate Business School στην Αθήνα και στρατηγικές συνεδρίες για την ανάπτυξη της φίρμας με την Wide Strategy στο Λονδίνο και τέλος το βραβείο ‘’Social Impact’’ περιλαμβάνει ένα χρηματικό ποσό χορηγούμενο από τον όμιλο TITAN.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των φετινών RG YEP φιναλίστ, η Βερονίκη Ζέρβα, Community Manager του Reload Greece, είπε:
‘Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ποιότητα των ιδεών που ανακαλύψαμε μέσα από τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων στο φετινό RG YEP.
Ένα δημιουργικό ταξίδι στο επιχειρείν μόλις ξεκίνησε για τους 14 φιναλίστ από όλους τους τόπους που επισκεφθήκαμε και είναι χαρά μας να βλέπουμε τη διεθνή κοινότητα του Reload να μεγαλώνει’.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ για να παρευρεθείτε στο τελικό Pitch Event του RG YEP 2018-19 το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.
Δείτε το βίντεο του RG YEP και μάθετε για το πρόγραμμα RG YEP εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης