Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Βλαπτική η Συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργεί τετελεσμένα – Συνάντηση Μητσοτάκη με Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Σπυράκη: Βλαπτική η Συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργεί τετελεσμένα – Συνάντηση Μητσοτάκη με Ένωση Ελληνικών Τραπεζών
Υποστηρίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που δεν αμφισβητεί τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος είπε η κα.Σπυράκη
Την θέση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι βλαπτική και ότι δημιουργεί τετελεσμένα για την Ελλάδα διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, τηρώντας ωστόσο αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος είπε ότι οι πινακίδες στην Περιφέρεια του δεν θα γράφουν Βόρεια Μακεδονία.
«Είμαστε σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας και περιμένουμε το ίδιο από τους εταίρους μας στην ΕΕ
Η ΝΔ εκτιμά ότι η συμφωνία των Πρεσπών που πέρασε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων, είναι βλαπτική και δημιουργεί τετελεσμένα για τη χώρα.
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταστήσει σαφές ότι έχουν κάθε δυνατότητα να ελέγχουν την πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ και ότι διατηρεί η χώρα το δικαίωμα σε βέτο εφόσον κρίνουν ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα» τόνισε η κα.Σπυράκη, η οποία σχετικά με τις δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα, τόνισε ότι «η επίσημη ονομασία της χώρας όπως προκύπτει από τη συμφωνία που επαναλαμβάνω επικυρώθηκε από τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων, είναι Βόρεια Μακεδονία, είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση για τις πινακίδες. Οι πινακίδες προσδιορίζουν χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα σε πόλεις».
Σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η κα.Σπυράκη έκανε λόγο για «απελπισία».
«Οι Έλληνες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα σε δύο εικόνες η πρώτη είναι μία κυβέρνηση σε αποδρομή με ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απόλυτη αδυναμία του κ.Τσίπρα να προσελκύσει πρόσωπα πέρα των απελπισμένων.
Μία κυβέρνηση με ήθος και ύφος Πολάκη, που αγνοεί τα προβλήματα των Ελλήνων.
Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοινώνει το Σάββατο το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, το οποίο κινείται πάνω σε τρεις άξονες: Πρόληψη, υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή μας και ειδική μέριμνα για όσους έχουν ανάγκη με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων» υποστήριξε η κα.Σπυράκη, η οποία ανακοίνωσε πως σήμερα το απόγευμα ο κ.Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
«Η ΝΔ υποστηρίζει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το σύνολο καθυστερούμενων οφειλών προς το δημόσιο και τα ταμεία υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.
Ο κ.Μητσοτάκης θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών» είπε η κα.Σπυράκη, η οποία αναφέρθηκε και στο θέμα του δανείου του κ.Πολάκη.
Η εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε εύλογο το ερώτημα εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και σημείωσε ότι το ερώτημα απευθύνεται κυρίως στη διοίκηση της τράπεζας Αττικής τα πεπραγμένα της οποίας απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη.
«Με ποια κριτήρια χορήγησε η τράπεζα Αττικής επιπλέον δάνειο στον αναπληρωτή υπουργό με δεδομένο ότι το ακίνητο, που χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο;
Το δεύτερο ερώτημα αφορά τον κ.Πολάκη που λέει ότι από τον Οκτώβριο του 2015 σταμάτησε να ασκεί το επάγγελμα του χειρούργου που μου εξασφάλιζε εισοδήματα πολλαπλάσια από τα σημερινά.
Ισχύει αυτό; Και αν ναι τα έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες;» είπε η κ.Σπυράκη, η οποία επιτέθηκε κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
«Διεκδίκησε με αξιώσεις νόμπελ απρέπειας, είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει νομική αντιδικία με έναν νεκρό» τόνισε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης