Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στη Συρία ακόμα και μετά την απόσυρση των στρατευμάτων τους

Ρωσία: Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στη Συρία ακόμα και μετά την απόσυρση των στρατευμάτων τους
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι η τρέχουσα κατάσταση των συνομιλιών στη Συρία δε βοηθάει στην επίλυση της κρίσης στη χώρα
Στο γεγονός ότι τα αμερικανικά στρατεύματα είναι πιθανόν να παραμείνουν στη Συρία ακόμα και μετά την επίσημη απόσυρσή τους από τη χώρας, αναφέρθηκε σήμερα (18/2) η Ρωσία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, ο κ. Peskov ανέφερε ότι η τρέχουσα κατάσταση των συνομιλιών στη Συρία δε βοηθάει στην επίλυση της κρίσης στη χώρα, ενώ αναφερόμενος στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων, τόνισε ότι η Μόσχα δε γνωρίζει έαν θα αντικαταστήσει τα στρατεύματα «κάποιος άλλος» ή εάν η παρουσία τους θα συνεχιστεί.
«Όταν αποσυρθούν η παρουσία τους πιθανότητα δε θα τελειώσει, θα συνεχιστεί με κάποιον τρόπο», επεσήμανε ο κ. Peskov, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά τα ερωτήματα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οι πρόεδροι μιλάνε για αυτά, και αυτή η κατάσταση δε βοηθάει την κρίση στη Συρία».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar Assad, είνα ο «νόμιμος ηγέτης» της χώρας, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις που θέλουν να έχουν επιρροή στο μέλλον της Συρίας πρέπει να διαπραγματευτούν μαζί του.
«Ο Assad είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Συρίας, είναι ο ηγέτης αυτής της χώρας», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος διευκρίνισε ότι «εάν θέλετε να είστε μεταξύ των χωρών που θέλουν να σώσουν τη μοίρα της Συρίας, θα πρέπει να εργαστείτε με τον Assad».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης