Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ωρολογιακή βόμβα των 166 δισ. δολαρίων που απειλεί την αμερικανική οικονομία

tags :
Η ωρολογιακή βόμβα των 166 δισ. δολαρίων που απειλεί την αμερικανική οικονομία
Η αμερικανική κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να επέμβει για να διασώσει τις τράπεζες από τα μη εξυπηρετούμενα φοιτητικά δάνεια
Στο αστρονομικό ποσό των 166,4 δισ. δολάρια έφτασαν το τέταρτο τρίμηνο του 2018, τα φοιτητικά δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έκθεση για το χρέος των νοικοκυριών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, αποτελώντας την νέα ωρολογιακή βόμβα στην οικονομία των ΗΠΑ.
Η αναφορά περιλαμβάνει το οφειλόμενο σύνολο και το ποσοστό των καθυστερήσεων σε διάστημα 90 ημερών ή σε αθέτηση.
Το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε στο 11% περίπου, από το σύνολο των 1,46 τρισ. δολαρίων, κατά το τέλος του Δεκεμβρίου 2018.
Οι καθυστερήσεις όμως αυτές ήρθαν ακόμη και όταν η ανεργία έπεσε κάτω από 4%.
Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg Intelligence, "τα επίπεδα εισοδήματος για τους αποφοίτους δεν είναι αναγκαστικά αρκετά υψηλά για τις πληρωμές χρέους.
Βέβαια, τα δάνεια αυτά «πιθανότατα δεν θα βλάψουν την οικονομία» επειδή είναι χορηγούμενα από την κυβέρνηση, αλλά οι φορολογούμενοι και πάλι θα αναγκαστούν να βάλουν χρήματα για νέες διασώσεις.
Εάν χρειαστεί να επέμβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τότε το συνολικό ποσό σε καθυστέρηση είναι διπλάσιο από το ποσό που καταβλήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας ύφεσης.

Εν τω μεταξύ, με το κόστος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διπλασιάστηκε τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ μια άλλη εντυπωσιακή παρατήρηση είναι ότι η ηλικιακή ομάδα που δεν εξυπηρετεί τα δάνειά της είναι από 40 έως 49 ετών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης