Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο στο επίκεντρο των επαφών Gauer (Κομισιόν) - Συνάντηση Barnier με Χριστοδουλίδη

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο στο επίκεντρο των επαφών Gauer (Κομισιόν) - Συνάντηση Barnier με Χριστοδουλίδη
Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση άτακτου Brexit βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Michel Barnier
Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών αξιωματούχων της Κομισιόν.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/2/2019) ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο επίκεντρο των επαφών της αναπληρώτριας γενικής γραμματέως της Κομισιόν Celine Gauer στην Κύπρο στις 5 Μαρτίου του 2019, θα βρεθεί η προετοιμασία για το σενάριο άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και η επίπτωση του στις Κυρίαρχες Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο.
Το θέμα των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση άτακτου Brexit βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα (18/2/2019) ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον επικεφαλής Διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier.
O Κύπριος υπουργός ενημέρωσε τον Barnier για τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, ενώ και οι δύο αναγνώρισαν ότι λόγω της μέχρι σήμερα μη επικύρωσης της Συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο αυξάνεται ο κίνδυνος άτακτης εξόδου.
Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα προετοιμασίας της Επιτροπής για το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ο κ. Σχοινάς αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα καθώς και να σχολιάσει αν και κατά πόσο θα επικρατήσει ένα «σκληρό σύνορο» στις βάσεις, εάν δεν επιτευχθεί η συντεταγμένη έξοδος, παραπέμποντας στη Συμφωνία Αποχώρησης.
«Ασφαλώς και έχουμε εμπλοκή στην προετοιμασία, και εντείνουμε την προετοιμασία με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης», σημείωσε και παρέπεμψε στην επίσκεψη της Gauer στις πρωτεύουσες.
Ωστόσο, σημείωσε ότι το ζήτημα των βάσεων «συνδέεται με τις ζωές των πολιτών και έχει επίπτωση στην οικονομία», ενώ ξεκαθάρισε ότι «καμία εναλλακτική προετοιμασία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος όπως υπάρχει στην ίδια τη Συμφωνία Αποχώρησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης