Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: Τα δάνεια προς τον Π. Πολάκη χορηγήθηκαν με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια

tags :
Attica Bank: Τα δάνεια προς τον Π. Πολάκη χορηγήθηκαν με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια
Η Attica bank καταγγέλλει άδικη στοχοποίηση από τα ΜΜΕ
(Upd) Δύο τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις, δόθηκαν προς τον  Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Attica Bank.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση - διευκρίνηση της Attica Ban, η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας.
Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες
Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας Διοίκησης, η Τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών Τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%).
Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να  επιτελέσει το ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας», καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας.

Το δάνειο Πολάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έλαβε καταναλωτικό δάνειο ύψους 100 χιλ. ευρώ από την Attica Bank με υποθήκη το ήδη υποθηκευμένο σπίτι του για 300.000 ευρώ για στεγαστικό στα Σφακιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, ο κ. Πολάκης κάλυψε τις καταναλωτικές του ανάγκες πριν από λίγες ημέρες, χάρη στην ταχεία έγκριση και εκταμίευση καταναλωτικού δανείου ύψους 100.000 ευρώ (σπαστό σε δύο τμήματα, 70.000 και 30.000) από την κρατική μη συστημική Attica Bank.
Και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.
Το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό, καθώς τέτοιου οικονομικού μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές των παχιών αγελάδων.
Η εφημερίδα δημοσιεύει και το πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη, στο οποίο αναφέρεται ότι το σπίτι που έβαλε υποθήκη για το δάνειο των 100.000€, το είχε υποθηκεύσει και το 2008, όταν είχε πάρει στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα,  η εμπορική αξία των ακινήτων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δεν καλύπτει τα δάνεια, που έχει λάβει.

Πηγές ΤτΕ: Σύννομη με τους κανόνες της Attica Bank η χορήγηση των δανείων στον Πολάκη

Σύννομη με τους κανόνες που ισχύουν στην Attica Bank ήταν η χορήγηση των δύο δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη.
Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της Τραπέζης της Ελλάδος.
Νωρίτερα στην Κεντρική Τράπεζα είχαν μεταβεί υψηλόβαθμα στελέχη της Attica Bank τα οποία συμμετείχαν σε σύσκεψη για το θέμα.

Η ανάρτηση Πολάκη στο facebook:

Προς τον εκδότη και τη συντακτική ομάδα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ-ΦΛΕΜΑΤΟΣ:
Παλικάρια της φακής (του Κεελπνο και σεις ) όταν είδα το σημερινό σας πρωτοσέλιδο και επειδή γνωρίζω πόσο ...... έγκριτη και αδέσμευτη (!) είναι η εφημερίδα σας, εντυπωσιάστηκα τα μάλα που βγάλατε επιτέλους μια είδηση ικανή να προκαλέσει αληθινή έκπληξη σε όλους τους κατοίκους αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας: ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ την αξία του δανεισμού ) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!!!
Πράγματι, στη χώρα όπου Υπουργοί και βουλευτές ζούσαν επί δεκαετίες πολυτελή και ανέφελο βίο, διεξάγοντας γιγαντιαίες προεκλογικές καμπάνιες, χωρίς να αναρωτιέται κανείς, ούτε ασφαλώς η εφημερίδα σας, για το πού έβρισκαν τα χρήματα (τα οποία πάντα προέρχονταν από "οικογενειακές περιουσίες" ή "από επιχειρηματική δραστηριότητα" των συζύγων τους ή ακόμη και από τον ιδρώτα της εργασίας τους βρε αδελφέ, διότι ήταν όλοι δουλευταράδες και νοικοκύρηδες) βρέθηκε ο ...... κουζουλός που αντί να προτιμήσει την ανεπίσημη "διευκόλυνση" από "φίλους" επιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια με τη σειρά τους προσέφευγαν σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις με εγγυήσεις "ΑΕΡΑ") ή από τους πόρους που διαθέτει το ίδιο το Υπουργείο του, πήγε και χρεώθηκε για πολλα χρονια στις Τράπεζες για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του.
-Επειδή όμως, παλικάρια, εγώ θέλω να μιλάω και να περπατάω χωρίς να παίρνω άδεια από κανέναν "φίλο" - διευκολυντή μου,να τους κοιτάω όλους ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και να κάνω αυτο που πρεπει για τον κοςμο και οχι για την ελίτ
-Και επειδή απο τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λογω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου -εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλα χρονια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απο τα σημερινά μου
-Και επειδή η γυναίκα μου δεν έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες να μου χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες, ούτε για να προσλάβει επικοινωνιολόγους να μου "φτάξουν" το προφίλ, αλλα αντίθετα δουλεύει σκληρά για να καλύψουμε τις ανάγκες που εχουμε στην οικογένεια μας (μια κόρη φοιτήτρια σε αλλη πόλη και μια αλλη κόρη στην προετοιμασία για πανελλήνιες εξετάσεις )
-Και επειδή θα είμαι πάντα ,γιατι ετσι ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΑ ο "αγροίκος και ορεσίβιος" που προτιμώ να χάσω το σπίτι μου αν δεν έχω να πληρώσω το δάνειό μου, παρά να πουληθώ και να ξεφτιλιστώ σαν τόσους και τόσους -κατά τα άλλα ‘κυριλέδες’- πολιτικούς.
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την "ευγενική" φιλοξενία στο πρωτοσέλιδό Σας! Μόνο ως τιμητικό μπορώ να εκλάβω ότι, αφού δεν μπορείτε να μου προσάψετε καμία λαμογιά και κανένα σκάνδαλο (που εναγωνίως και εις μάτην ψάχνετε να βρείτε τρια χρόνια και εμένα ως δήμαρχο και υπουργό και μέχρι τους όγδοου βαθμού συγγενείς μου) αποφασίσατε να πληροφορήσετε το αναγνωστικό κοινό ότι βρέθηκε τελικά ο ... "άγριος και αγενής" υπουργός που πάει και υποθηκεύει το σπίτι του για να πάρει δάνειο από τράπεζα , αντί να δώσει "αέρινες" εγγυήσεις ή να απευθυνθεί απλώς σε "καλούς φίλους" και ευγενικούς χορηγούς από τους οποίους βρίθει αυτή η Χώρα ...

ΥΓ Και τώρα που ξεκαθάρισα τα του δανείου και της ευπρέπειας ας μας πουν οι συντάκτες:
Πως πήρε το Πρωτο ΘΕΜΑ-ΦΛΕΜΑ 33 εκατομμύρια δάνεια και συνεχίζει να λειτουργεί με ζημιές 8,5 εκ και 11 εκατ χρέη στο Δημόσιο;
Πώς και γιατί εφοπλιστής έδωσε 1,8 εκ μέσω ελβετικής Τράπεζας στον Τ Καραμήτσο για να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εφημεριίδα;;;
(ο ίδιος Εφοπλιστης που έδωσε 800.000 ευρω στην επίσης χρεωμένη εταιρεία της Μαρέβα Γκραμπόβσκι -Μητσοτάκη)
ΕΙΣΤΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ !!!
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ,ΝΑΙ ,ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .....γιατί εγώ είμαι καθαρός και σεις βρώμικοι ....Γι αυτό σας ΕΧΩ !!!!
Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγείας

Σπυράκη: Με ποια κριτήρια χορήγησε η Attica Bank το δάνειο;

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με το τραπεζικό δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στάθηκε σήμερα η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη λέγοντας ότι "το ερώτημα να απευθυνθεί σε τράπεζα Αττικής, η διοίκηση της οποίας ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για άλλες υποθέσεις.
Με ποια κριτήρια χορήγησε δάνειο στον κ. Πολάκη, από τη στιγμή που το ακίνητο ήταν ήδη υποθηκευμένο".

Γεωργιάδης: Κανείς δεν πιστεύει, πως θα έπαιρνε τόσο εύκολα δάνειο

Καυστικό σχόλιο από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για το δημοσίευμα, που φέρει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, να έχει πάρει με ευνοϊκούς όρους καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ.
«Ένα περίεργο πράγμα, τώρα στην Τρίπολη, ρώτησα πάνω από 1000 ανθρώπους εάν πιστεύουν ότι αυτοί θα έπαιρναν ένα δάνειο 100.000€ με τους όρους που το πήρε ο Υπουργός Πολάκης και ούτε 1 δεν βρέθηκε που να πιστεύει ότι θα το έπαιρνε...λέτε αυτό το διαμάντι της ηθικής να ευνοήθηκε;», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρώτη ενημέρωση 2019-02-18 15:30:37
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης