Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το υψηλότερο ποσοστό ανόδου για το 2019 κατέγραψαν οι τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το υψηλότερο ποσοστό ανόδου για το 2019 κατέγραψαν οι τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Μόνο με τις τράπεζες θα μπορούσε να έρθει η ανοδική διαφυγή, καθώς και την ψυχολογία βελτιώνουν αλλά και βάζουν πλάτη στις άλλες μετοχές που ήδη έχουν δώσει αρκετά.

Το θέμα της επίλυσης της πρώτης κατοικίας είχε θετικό αντίκτυπο στην αγορά και επιτέλους ξεκολλήσαμε από τη γνωστή διαδρομή. Ο τζίρος δεν ήταν υψηλός αλλά ήταν αρκετός.

Δημιουργούνται τώρα προσδοκίες βελτίωσης του κλίματος με τη μεγάλη μάχη για τον γενικό δείκτη να δίνεται λίγο πιο πάνω εκεί που θα συναντήσει τον κινητό μέσο των 200 ημερών.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Νέο υψηλό αποτελούν οι 667,46 μονάδες και σύμφωνα με τεχνικούς αναλυτές το κλείσιμο σχεδόν στα υψηλά ημέρας αποτελεί θετική εξέλιξη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Είχε να δει τέτοια άνοδο από 3 Δεκεμβρίου 2018. Το +6,20% είναι η υψηλότερη από τότε. Η Εθνική είχε τη μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησε από κοντά η Πειραιώς.

Στο +5,77% η άνοδος για Alpha Bank και λίγο χαμηλότερη η άνοδος για Eurobank. Μέχρι και η Αττικής ενισχύθηκε. Ο δείκτης από την αρχή του έτους πλέον καταγράφει άνοδο 2,5%.

ΑΤΤΙΚΗΣ: Όλα νόμιμα στο δάνειο του κ.Πολάκη. Μπορεί και να τους είπε την ίδια δικαιολογία για να τους πείσει, ότι δηλαδή όταν επιστρέψει στο χειρουργείο θα βγάζει τριπλάσια και άρα θα το πληρώσει εύκολα.

ΛΑΜΔΑ: Έκανε και αυτή επιτέλους την ανοδική διαφυγή της και έκλεισε στα 6,41 ευρώ. Γνωστή η διαδρομή για όσους την παρακολουθούν και δίνει μεροκάματο.

ΕΧΑΕ: Με 110 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 3,91 ευρώ με άνοδο 2,62%. Αν το κλίμα βελτιωθεί θα ωφεληθεί αφού ο τζίρος θα αυξηθεί όπως και η αποτίμηση της αγοράς.

COCA COLA: Με άνοδο 0,79% και κλείσιμο στα 29,23 ευρώ. Η αποτίμηση στα 10,8 εκατ. ευρώ. Ανακοίνωσε εξαγορά εταιρείας στη Σερβία με τίμημα 260 εκατ. ευρώ.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Εκεί που παρέπαιε στα 2 ευρώ και λίγο πιο κάτω μπήκε εντολή αγοράς στα 2,30 ευρώ που κάλυψε την προσφορά και έμειναν και ανεκτέλεστα. Περιμένουμε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τον τρόπο εξόδου από το ΧΑ.

ΚΛΜ: Με άνοδο 2,87% και υψηλό όγκο για τα δεδομένα της ύψους 54 χιλ. τεμάχια. Στα 0,7180 ευρώ το κλείσιμο. Αρχές του έτους ήταν κάτω από 0,54 ευρώ και τώρα ανοίγει ο δρόμος για τα 0,80 ευρώ.

Εννοείται πως στην αποτίμηση των 28,8 εκατ. ευρώ δεν τη θεωρούμε ακριβή. Κάθε άλλο. Απλά θέλουμε μία βελτίωση των κερδών από την επιχειρηματική δραστηριότητα. Διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία η εισηγμένη.

ΚΡΕΤΑ: Σημαντική πίεση ασκήθηκε στη μετοχή. Έγινε όγκος 25 χιλ. τεμαχίων και έκλεισε στα 0,80 ευρώ και στο -11,11%, με αγοραστές πάντως. Η αποτίμηση στα 25,2 εκατ. ευρώ.

Αν την συγκρίνουμε με την αποτίμηση της ΚΛΜ θα δείτε πως η Κλουκίνας είναι τσάμπα, αφού διαθέτει σημαντικά ακίνητα, χρωστάει λίγα και μπορεί να βγάλει καλά κέρδη με βελτίωση της οικονομίας.

Η Κρέτα από την άλλη περιμένουμε να δούμε αν η σημαντική αύξηση των πωλήσεων που παρατηρείται θα μπορέσει να μεταφραστεί σε κέρδη και καλές ταμειακές ροές για να μειωθεί η μόχλευση. Μπήκαν και οι νέες μετοχές.

ΙΑΣΩ: Την αφαίρεσε ο FTSE από τον δείκτη που συμμετείχε λόγω εμπορευσιμότητας. Καλύτερα! Μην παίζετε μάγκες τα θεμελιώδη παίξτε τους όγκους και θα κονομήσετε όπως έγινε και στις τράπεζες.

Ίσως δούμε βέβαια κάποιες εκροές στη μετοχή λόγω FTSE. Σήμερα έκλεισε με μικρές απώλειες 1,85% και στα 1,33 ευρώ με όγκο 74 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 162 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης