Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας - Κλειστή η Wall

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας - Κλειστή η Wall
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 369,78 μονάδες
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (18/2/2019) οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, ενώ το κλίμα ήταν σε γενικές γραμμές υποτονικό, με τη Wall Street να παραμένει κλειστή για την αργία της Ημέρας του Προέδρου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 369,78 μονάδες, με τους κλάδους να εμφανίζουν μεικτά πρόσημα.


Τις προηγούμενες ημέρες, Κίνα και ΗΠΑ ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να συνεχίσουν τις εμπορικές τους συνομιλίες στην Ουάσιγκτον, ενισχύοντας τις προσδοκίες των επενδυτών ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.
O τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,4%, με τις μετοχές να λαμβάνουν ώθηση από τις προσδοκίες για έναν νέο γύρο TLTRO από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ο Benoit Coeure, μέλος της ΕΚΤ, άφησε την περασμένη εβδομάδα ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου γύρου TLTROs (targeted longer-term refinancing operations) για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, επισημαίνοντας ότι η οικονομική επιβράδυνση είναι ισχυρότερη και πιθανότερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Παράλληλα, ο Oli Rehn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, δήλωσε στη Handelsblatt ότι τα πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν μια αποδυνάμωση της οικονομίας της Ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα, μέχρις ότου να επιτευχθούν οι στόχοι νομισματικής πολιτικής.
Επίσης, ο Francois Villeroy de Galhau, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, δήλωσε ότι το πότε η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση του επιτοκίου της εξαρτάται από το αν η τρέχουσα επιβράδυνση της ευρωζώνης θα είναι βραχυπρόθεσμη ή θα ακολουθήσει μακροχρόνια κάμψη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ ενδέχεται να καθυστερήσει το guidance για τα επιτόκιά της.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε οριακά κατά 0,01% κι έκλεισε στις 11.299,20 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,24% στις 7.219,47 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 5.168,54 μονάδες.




Ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο 0,58% στις 20.329,83 μονάδες, με τις τράπεζες να καταγράφουν σημαντικά κέρδη, εν μέσω των προσδοκιών για νέο TLTRO.


Η UBI Banca σημείωσε άνοδο 3,9%, η UniCredit κατέγραψε κέρδη 3,2%, η Banco Bpm ενισχύθηκε κατά 1,4% και η Intesa Sanpaolo έκλεισε στο +0,9%.
Βελτίωση κατέγραψε και η αγορά ιταλικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει πτώση στο 2,79%, από 2,800% στο προηγούμενο κλείσιμο.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις γύρω από το Brexit, με λιγότερες από 40 ημέρες να απομένουν μέχρι την επίσημη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Σήμερα, επτά βουλευτές του Εργατικού Κόμματος υπέβαλαν την παραίτησή τους, λόγω της στάσης του επικεφαλής, Jeremy Corbyn, για το Brexit και της διαμάχης για τον αντισημιτισμό.
Η απόφαση ανακοινώθηκε ύστερα από εβδομάδες εντεινόμενων αιτημάτων προς τον Corbyn να αλλάξει στρατηγική και να ξεκινήσει την εκστρατεία για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης