Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ινδία: Τέσσερις στρατιώτες κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στο Κασμίρ

tags :
Ινδία: Τέσσερις στρατιώτες κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στο Κασμίρ
Ινδία: Τέσσερις στρατιώτες κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στο Κασμίρ
Τέσσερις Ινδοί στρατιωτικοί και ένας πολίτης σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε μάχη στο διαφιλονικούμενο ινδικό κρατίδιο Κασμίρ σήμερα, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας, καθώς οι αρχές της Ινδίας συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει για τον εντοπισμό των φερόμενων ως μελών ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν 44 μέλη της χωροφυλακής τέσσερις ημέρες νωρίτερα.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας στο βόρειο ομόσπονδο ινδικό κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ ανέφερε πως οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν το χωριό Πινγκλάν, στην περιφέρεια Πουλουάμα, όπου βομβιστής-καμικάζι έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε αυτοκινητοπομπή της χωροφυλακής την Πέμπτη.
Ένας δεύτερος αξιωματικός της αστυνομίας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ανέφερε πως οι αρχές ειδοποιήθηκαν για την παρουσία τουλάχιστον τριών μελών της οργάνωσης Τζάις ι Μοχάμαντ, συμπεριλαμβανομένων ξένων, σε σπίτι στο χωριό.
Ο δεύτερος αξιωματικός ανέφερε πως 4 στρατιώτες και ένας άμαχος σκοτώθηκαν στη μάχη.
«Υπήρξε ανταλλαγή πυρών νωρίς το πρωί στην οποία τραυματίστηκαν οι άνδρες του στρατού και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Πέθαναν αργότερα», είπε.
Στην περιοχή επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας επ' αόριστον.
Η αστυνομία προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.
Ο Μοχάμαντ Γιούνις, δημοσιογράφος στην Πουλουάμα, δήλωσε πως στρατιωτικοί κάνουν έρευνες στο χωριό και ότι πολίτες που είχαν παγιδευτεί σε γειτονικά σπίτια απομακρύνθηκαν εσπευσμένα.
Οι φερόμενοι ως εξτρεμιστές πιστεύεται πως διέφυγαν.
Το χωριό όπου εκτυλίχθηκε η μάχη βρίσκεται περίπου τριάντα χιλιόμετρα νότια από τη Σριναγκάρ.
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι απείλησε το Πακιστάν ότι θα πληρώσει «ακριβό τίμημα» για την αιματηρή επίθεση της περασμένης εβδομάδας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η Τζάις ι Μοχάμαντ, που έχει ορμητήριο την πακιστανική επικράτεια.
Το Ισλαμαμπάντ αρνείται την κατηγορία που εξακοντισε το Νέο Δελχί πως ευθύνεται για την επίθεση, την πιο πολύνεκρη αφότου ξέσπασε η εξέγερση στο Κασμίρ, το 1989.
Οι ινδικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 23 υπόπτους για σχέσεις με τη Τζάις ι Μοχάμαντ, ενώ διαδηλωτές στο Νέο Δελχί έκαψαν χθες ομοιώματα πακιστανών ηγετών. Παράλληλα, ακόμη και σε εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα διατυπώνονται απαιτήσεις για «εκδίκηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης