Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Ασύλληπτος δανεισμός στην πραγματική οικονομία της Κίνας, 5% του ΑΕΠ τον Ιανουάριο 2019

Rabobank: Ασύλληπτος δανεισμός στην πραγματική οικονομία της Κίνας, 5% του ΑΕΠ τον Ιανουάριο 2019
Στο 5% του ΑΕΠ ο δανεισμός στην πραγματική οικονομία της Κίνας, τον Ιανουάριο 2019
Η παροχή δανεισμού προς την πραγματική οικονομία της Κίνας έφθασε σε ασύλληπτα επίπεδα τον περασμένο Ιανουάριο, ήτοι 5% του ΑΕΠ, επισημαίνει σε έκθεσή της η Rabobank.
Εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και αβεβαιότητας για τις εμπορικές σχέσεις Κίνας-Ηνωμένων Πολιτειών, τα νέα δάνεια σε γιουάν ανήλθαν σε 3,23 τρισ. γιουάν (περίπου 477 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 328,4 δισ. γιουάν σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας (PBOC).
Το ύψος των νέων δανείων ήταν υπερδιπλάσιο σε σχέση με τον Δεκέμβριο (1,08 τρισ. γιουάν).
Τα νέα δάνεια προς τα νοικοκυριά ανήλθαν σε 989,8 δισ. γιουάν τον περασμένο μήνα, ενώ τα δάνεια προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και κυβερνητικούς θεσμούς ανήλθαν συνολικά σε 2,58 τρισ. γιουάν.
Η νέα κοινωνική χρηματοδότηση, που αντανακλά τα κεφάλαια που πήραν ιδιώτες και μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ανήλθε στα 4,64 τρισ. γιουάν τον Ιανουάριο, αυξημένη κατά 1,56 τρισ. γιουάν σε ετήσια βάση.
Η προσφορά χρήματος με ευρεία έννοια Μ2, που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και όλες τις καταθέσεις, αυξήθηκε 8,4% σε ετήσια βάση στα 186,59 τρισ. γιουάν στο τέλος του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.
Η προσφορά χρήματος με στενή έννοια Μ1, που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις όψεως, αυξήθηκε 0,4% σε ετήσια βάση στα 54,56 τρισ. γιουάν.
Η Rabobank σημειώνει πως το παραπάνω μηνιαίο ποσό είναι το υψηλότερο που έχει παρατηρηθεί μετά τον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο.
Παράλληλα, σχολιάζει πως αυτή η επιλογή του Πεκίνου δεν «δείχνει» πως έπεται μία συμφωνία με την Ουάσιγκτον στις εμπορικές σχέσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης