Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι ΗΠΑ σημειώνουν πρωτοφανή πρόοδο - Διαμαρτυρία διαδηλωτών για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης

Trump: Οι ΗΠΑ σημειώνουν πρωτοφανή πρόοδο - Διαμαρτυρία διαδηλωτών για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης
Ελπίζω να απολαμβάνετε την Ημέρα Προέδρου, η χώρα μας σημειώνει πρωτοφανή πρόοδο, ανέφερε με ανάρτησή του ο Donald Trump
Για «πρωτοφανή πρόοδο» των Ηνωμένων Πολιτειών, έκανε λόγο με σημερινό (18/2/2019) του tweet ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, την ώρα που πολίτες διαδήλωναν κοντά στον Λευκό Οίκο, για να διαμαρτυρηθούν για την κήρυξη κατάστασης εθνικής ανάγκης.
«Ελπίζω να απολαμβάνετε την Ημέρα Προέδρου, η χώρα μας σημειώνει πρωτοφανή πρόοδο!», ανέφερε με ανάρτησή του ο Trump, αναφερθείς στην αργία για την επέτειο γέννησης του Τζορτζ Ουάσιγκτον.


Την ίδια ώρα, ωστόσο, μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για την κήρυξη «κατάστασης εθνικής ανάγκης» εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, με στόχο να παρακάμψει το Κογκρέσο και να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον Λευκό Οίκο κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ο Trump εξευτελίζει το Σύνταγμα» και «Δεν θέλουμε άλλον βασιλιά».
Ο Trump είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση.
Καθώς όμως το Κογκρέσο δεν αποδέσμευσε τους πόρους που απαιτούσε για το έργο αυτό, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορέσει να πάρει χρήματα κυρίως από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου.
Οι Δημοκρατικοί και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι τον κατηγόρησαν για κατάχρηση εξουσίας
Πολλές Πολιτείες, μεταξύ των οποίων εκείνες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνιας, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να μπλοκάρουν τα σχέδιά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης