Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Θετικό το σχέδιο για το διάδοχο του νόμου Κατσέλη - Σταθερές τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Deutsche Bank: Θετικό το σχέδιο για το διάδοχο του νόμου Κατσέλη - Σταθερές τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες
Η τιμή στόχος για την Alpha Bank επιβεβαιώθηκε στα 1,5 ευρώ, για την Εθνική στα 1,4 ευρώ και για την Πειραιώς στα 0,70 ευρώ
Το σχέδιο πάνω στο οποίο συμφώνησαν η ελληνική κυβέρνηση και οι τράπεζες για το διάδοχο του Νόμου Κατσέλη είναι κατ' αρχήν θετικό, σύμφωνα με την Deutsche Bank, η οποία όμως βασίζει τις εκτιμήσεις της στις μέχρι τώρα πληροφορίες.
Ειδικότερα, στην τελευταία 11σέλιδη ανάλυση της, υπό τον τίτλο "Changes in personal bankruptcy law; Positive for the sector" (Αλλαγές στον πτωχευτικό δίκαιο, θετικές για τον κλάδο), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη, οι οποίες θα εφαρμοστούν μέσα στο επόμενο διάστημα, προβλέπουν μείωση του ορίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ το νέο κριτήριο αφορά στο όριο του δανείου που θα πρέπει να είναι κάτω των 130.000 ευρώ.
Επίσης, τίθενται εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια.

Ο οφειλέτης θα λαμβάνει επιδότηση έως το 30% της δόσης του από το Δημόσιο, ωστόσο εάν δεν καταβάλλει τη δόση για τρεις μήνες χάνει το καθεστώς προστασίας.
Με βάση αυτές τις αλλαγές, το όφελος για τις τράπεζες είναι τα ενυπόθηκα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, τα οποία ανέρχονται στο 44% για την Εθνική, στο 34% για την Alpha Bank και στο 24% για την Πειραιώς.

Επίσης, εκτιμά ότι θα βοηθήσει στη μείωση των στρατηγικών κακοπληρωτών, μια "πληγή" που οδήγησε στη γιγάντωση του προβλήματος των NPEs στην Ελλάδα.
Με βάση τα παραπάνω, η Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση "buy" (αγορά) για την Alpha Bank και την Εθνική, και hold (διακράτηση) για την Πειραιώς.
Η τιμή στόχος για την Alpha Bank επιβεβαιώθηκε στα 1,5 ευρώ, για την Εθνική στα 1,4 ευρώ και για την Πειραιώς στα 0,70 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης