Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στη μάχη των προεδρικών εκλογών του 2020 ο Bernie Sanders

tags :
ΗΠΑ: Στη μάχη των προεδρικών εκλογών του 2020 ο Bernie Sanders
O Sanders, ο οποίος το 2016 έχασε το χρίσμα από την Hillary Clinton, θα δοκιμάσει και πάλι την τύχη του το 2020
Το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ θα διεκδικήσει ο Bernie Sanders.
O Sanders, ο οποίος το 2016 έχασε το χρίσμα από την Hillary Clinton, θα δοκιμάσει και πάλι την τύχη του το 2020.
Το έργο του 77χρονου σοσιαλιστή, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει λίγο πιο…αριστερά το δημοκρατικό κόμμα, δεν θα είναι εύκολο.
Κι αυτό γιατί απέναντί του θα έχει ανερχόμενα αστέρια του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως την  Alexandria Ocasio-Cortez και την Ayanna Pressley.
Ο Sanders έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, τον οποίο έχει αποκαλέσει παθολογικό ψεύτη και ρατσιστή.
Ο Sanders ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρούσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βερμόντ, της πολιτείας στην οποία εξελέγη.
«Θα ήθελα πρώτα να ενημερώσω τους κατοίκους του Βερμόντ», σημείωσε μιλώντας στον δημόσιο ραδιοσταθμό της πολιτείας στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.
«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που καταλαβαίνει ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, είναι μια υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας και για τον πλανήτη μας», τονίζει επίσης ο Sanders σε βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.
Ήταν μια μετωπική επίθεση εναντίον του σκεπτικιστή, όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, ρεπουμπλικανού προέδρου, ο οποίος απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Σ' αυτό το διάρκειας δέκα λεπτών βίντεο, ο Sanders επιμένει μπροστά από την κάμερα πως «η εκστρατεία μας δεν έχει μοναδικό στόχο την ήττα του Donald Trump, του πιο επικίνδυνου προέδρου στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία».
Και καλεί σε μια μεταμόρφωση της «χώρας και στη δημιουργία μιας κυβέρνησης βασισμένης στις αρχές της οικονομικής, κοινωνικής, φυλετικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης