Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Θα στηρίξουμε την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία και την εδραίωση της ειρήνης

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Θα στηρίξουμε την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία και την εδραίωση της ειρήνης
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Μόσχα θα πρωθήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη Συρία
Στο γεγονός ότι η Ρωσία θα συμβάλει στην πολιιτκή διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, καθώς και την εδράιωση της ειρήνης στη χώρας, αναφέρθηκε σήμερα (19/2) ο υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, σύμφωνα με τα ρωικά Μέσα Ενημέρωσης.
Ειδικότερα, ο κ. Lavrov δήλωσε ότι «η Ρωσία θα βοηθήσει με την πολιτική διευθέτηση στη Συρία», προσθέτοντας ότι η Μόσχα «θα βοηθήσει στην προώθηση των ειρηνευτικών προσπαθειών» στη χώρα.
Παράλληλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι οι ΗΠΑ «επιθυμούν να χωρίσουν τη Συρία καια να δημιουργήσουν ένα ψευδοκράτος, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα».
«Η έντονη επιρροή της Δύσης και τα μοντέλα που επιχειρήθηκαν να εφαρμοστούν στην περιοχή έχουν υπονομεύσει την ισορροπία και έχουν δημιουργήσει μία σύγκρουση στη Μέση Ανατολή», επεσήμανε ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε τονίσει ότι η Μόσχα «θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια» ώστε να βοηθήσει την κυβέρνηση στη Δαμασκό στην απλευθέρωση των κατεχομένων συριακών εδαφών».
«Οι μέθοδοι γεωπολιτικής μηχανικής, οι προσπάθειες επιβολής ξένων μοντέλων ανάπτυξης και αξιών στον λαό της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ιδίως με τη χρήση βίας, οδήγησαν στην αποδυνάμωση ή την κατάρρευση των κρατών και σε μία άνευ προηγουμένου αύξηση της διεθνούς τρομοκρατίας σε έναν ολόκληρο αριθμό χωρών», επεσήμανε ο κ. Lavrov.
Επιπλέον, ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Μόσχα έχει ζητήσει επανειλημμένα ειρηνευτικές προσπάθειες μέσω του πολιτικού διαλόγου και σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, ενώ παράλληλα διευκρίνησε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία θα προσφέρει ένα θετικό κλίμα για την επίτευξη λύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης