Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Μόλις το 4% των Ευρωπαίων προτιμά τον Weber για πρόεδρο της Κομισιόν - Πρώτη η Vestager με 20%

Έρευνα: Μόλις το 4% των Ευρωπαίων προτιμά τον Weber για πρόεδρο της Κομισιόν - Πρώτη η Vestager με 20%
Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager είναι η προτιμότερη διάδοχος του Jean Claude Juncker
Μόλις το 4% των Ευρωπαίων πολιτών επιθυμεί να δει τον εκλεκτό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη προεδρία της Κομισιόν,  σύμφωνα με πανευρωπαϊκή διαδικτυακή έρευνας που διενήργησε η εταιρία Burson Cohn & Wolfe (BCW).
Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager είναι η προτιμότερη διάδοχος του Jean Claude Juncker, στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πανευρωπαϊκής διαδικτυακής έρευνας που διενήργησε η εταιρία Burson Cohn & Wolfe (BCW) και παρουσιάζει σήμερα η διαδικτυακή πλατφόρμα Euractiv.
Στον αντίποδα, με τη μικρότερη αποδοχή ο κορυφαίος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber.
Συνολικά, σύμφωνα με την έρευνα, το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως η Επιτροπή Juncker είναι καλύτερη από την προηγούμενη Επιτροπή Barroso.
Σε ό,τι αφορά την προεδρία της Επιτροπής, η Vestager είναι πρώτη με 20%, ενώ ακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Alexander Stubb (7%), ο F. Timmermans(6%) και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier.
Ο κορυφαίος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber συγκεντρώνει μόλις 4%.
Όσον αφορά τη βαθμολόγηση της επίδοσης των επιτρόπων από το 0 έως το 10, σύμφωνα με την έρευνα, η M. Vestager είναι η μόνη που πετυχαίνει ποσοστό αποδοχής πάνω απο 50% (50,2%), ενώ ακολουθεί η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής πολιτικής, Federica Mogherini (49,6%), ο πρώτος αντιπρόεδρος Fr. Timmermans (46,9%) και η επίτροπος Εμπορίου S. Malmstrom(44,7%).
Πέμπτος στη σειρά είναι ο πρόεδρος Juncker (44,4%), ενώ τελευταίος είναι ο επίτροπος Παιδείας από την Ουγγαρία, Tibor Navracsics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης