Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στη Wall Street, με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας στο επίκεντρο

tags :
Οριακή πτώση στη Wall Street, με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας στο επίκεντρο
Οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας
Με οριακές απώλειες άνοιξαν σήμερα (19/2/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, κι ενώ οι πρόεδροι των δύο χωρών, Donald Trump και Xi Jinping, έχουν θέσει ως προθεσμία την 1η Μαρτίου.
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα στην Ουάσινγκτον, και όπως μεταδίδει το Reuters θα ακολουθήσουν συζητήσεις υψηλόβαθμων στελεχών στα τέλη της εβδομάδας.
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των συνομιλιών που έγιναν στο Πεκίνο πριν από λίγες ημέρες, οι οποίες πάντως ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία, αν και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για πρόοδο σε μια σειρά από δύσκολα ζητήματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,2% στις 25.843 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,3% στις 2.768 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,2% χαμηλότερα στις 7.456 μονάδες.


Άνοδο άνω του 3% καταγράφει η μετοχή της Walmart Inc., καθώς ο αμερικανικός κολοσσός λιανεμπορίου ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης της.
Η Walmart ανακοίνωσε επίσης πως θα αυξήσει το μέρισμά της κατά 2%, στα 2,12 δολ. ανά μετοχή, από 2,08 δολ. ανά μετοχή προηγουμένως.
Ωστόσο, οι πιέσεις στις τράπεζες αντισταθμίζουν τα κέρδη της Walmart, με την JP Morgan να υποχωρεί κατά 1,2% και την Goldman Sachs να καταγράφει απώλειες 1,1%.
Η μετοχή της Medtronic ενισχύεται κατά 1,3%, καθώς η εταιρεία κατασκευής ιατρικών συσκευών ανέφερε κέρδη και πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο χρήσης της που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στις μετοχές άσκησαν και οι δηλώσεις της προέδρου της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, η οποία ανέφερε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, αν και τόνισε πως έχει τον χρόνο να αξιολογήσει πώς τα πηγαίνει η οικονομία πριν προχωρήσει σε σύσφιξη των συνθηκών δανεισμού.
H Mester δήλωσε ακόμη ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί το 2019, μολονότι με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι πέρυσι, ενώ εκτίμησε ότι η αύξηση της απασχόλησης θα επιβραδυνθεί επίσης.
Όπως δήλωσε η Mester, εάν οι αποδόσεις της οικονομίας είναι σύμφωνες με τις προβλέψεις, «το βασικό επιτόκιο ίσως χρειαστεί να κινηθεί λίγο υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα».
Η ίδια αναγνώρισε κινδύνους για την οικονομία από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και την Κίνα, καθώς και τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης