Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lopez (υπ. Άμυνας Βενεζουέλας): Πάνω από τα πτώματά μας μια κυβέρνηση - μαριονέτα

tags :
Lopez (υπ. Άμυνας Βενεζουέλας): Πάνω από τα πτώματά μας μια κυβέρνηση - μαριονέτα
«O Guaido πρέπει να περάσει πάνω από τα πτώματά μας για να εγκαταστήσει μια κυβέρνηση - μαριονέτα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Maduro
Σαφές μήνυμα στον αυτονακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας Juan Guaido ότι η κυβέρνηση Maduro δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία, έστειλε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Vladimir Padrino Lopez.
«O Guaido πρέπει να περάσει πάνω από τα πτώματά μας για να εγκαταστήσει μια κυβέρνηση - μαριονέτα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Maduro.
Εν τω μεταξύ, όχι σε στρατιωτική κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα λέει η ΕΕ, η οποία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στις διεθνείς πρωτοβουλίες με σκοπό την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στη λατινοαμερικάνικη χώρα.
«Έχουμε αποκλείσει με κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή οποιαδήποτε αποδοχή, μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Βενεζουέλα», τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας F. Mogherini κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε μετά το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε πως η πορεία της Βενεζουέλας προς τη δημοκρατία είναι μη αναστρέψιμη και οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της χώρας πρέπει να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν ό,τι έχουν.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι ο στρατός της Βενεζουέλας πρέπει να επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.
Στην ίδια ομιλία του, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντας, ο Ρεπουμπλικανός επανέλαβε τη στήριξή του στον μεταβατικό πρόεδρο Jouan Guaido.
«Η τρέχουσα πορεία προς τη δημοκρατία είναι μη αναστρέψιμη.
Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Βενεζουέλας έχουν μια ξεκάθαρη επιλογή:
Να εργαστούν για τη δημοκρατία, το μέλλον και το μέλλον των οικογενειών τους ή να χάσουν ό,τι έχουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης