Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πλήρης κάλυψη Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη

tags :
Πλήρης κάλυψη Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη
Ο πρωθυπουργός επιδοκιμάζει τη συμπεριφορά Πολάκη
Είναι από εκείνες τις φορές που ένας υπουργός απασχολεί σε μεγάλη έκταση την κοινή γνώμη,  όχι για το έργο του (ή την αδράνειά του) στο υπουργείο, αλλά για τις δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του.
Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, για τους λάθος λόγους.
Δεν είναι μόνο οι τραμπουκισμοί σε βάρος των δημοσιογράφων.
Δεν είναι μόνο η αήθης απόφαση να ασκήσει έφεση στην καταδικαστική απόφαση για εξύβριση του εκλιπόντος δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έκανε τη χώρα ρεζίλι διεθνώς με την καταπάτηση του αντικαπνιστικού νόμου.
Τελευταίο κατόρθωμα του κυρίου Πολάκη αποτέλεσε η απόπειρα παρέμβασης στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος και η διαρροή της συνομιλίας του με τον διοικητή Γιάννη Στουρνάρα στο φιλοκυβερνητικό Documento.
Με ποια αρμοδιότητα ο κύριος Πολάκης επιχείρησε να παρέμβει στο έργο της ΤτΕ;
Αν θεώρησε ότι στοχοποιήθηκε από ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους για το δάνειο των 100 χιλ. ευρώ από την Attica Bank, θα μπορούσε να επικαλεστεί τη γνωμοδότηση της ΤτΕ, η οποία έκρινε ότι το δάνειο ήταν σύννομο και το θέμα να θεωρηθεί λήξαν.
H υπόθεση δεν θα απασχολούσε κανέναν, αν ο Παύλος Πολάκης δεν είχε προχωρήσει στην απαράδεκτη κίνηση να διαρρεύσει τη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα.
Ο ίδιος αρνείται ότι μαγνητοφώνησε τη συνομιλία και μάλιστα εν αγνοία του διοικητή της ΤτΕ και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει διατάξει αυτεπάγγελτη έρευνα για το ενδεχόμενος της παράνομης ηχογράφησης της συνομιλίας και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Δεν γνωρίζουμε αν ο κύριος Πολάκης αντιλαμβάνεται ότι με την παρέμβασή του στη ΤτΕ ξεπέρασε τα όρια της δεοντολογίας και της ηθικής και ενδεχομένως της νομιμότητας.
Δεν γνωρίζουμε αν ο κύριος Πολάκης αντιλαμβάνεται τη ζημία που προκαλεί στην πολιτική ζωή η αντιθεσμική του συμπεριφορά.
Δεν γνωρίζουμε αν ο κύριος Πολάκης αντιλαμβάνεται ότι η δουλειά του στο υπουργείο βρίσκεται στη σκιά, με δική του ευθύνη.
Δεν γνωρίζουμε αν αντιλαμβάνεται ότι ακόμη και αν έχει κάποιο δίκιο για όσα καταγγέλλει, το χάνει ευτελίζοντας καθημερινά τους θεσμούς.
Άλλωστε δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.
Αυτό όμως που έχει σημασία και προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία, είναι η απόλυτη κάλυψη που προσφέρει στον Παύλο Πολάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του κάλυψε και πάλι τον υπουργό, αφήνοντας αιχμές κατά του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.
«Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές», σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου.
Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση να αποδοκιμάσει τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, αλλά την επικροτεί 100%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης