Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Trump δεν βιάζεται για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

tags :
Ο Trump δεν βιάζεται για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας
Ο Trump δεν βιάζεται για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας
Επιθυμία αλλά όχι βιασύνη εκφράζει ο D. Trump για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, που όπως είπε, δεν πιέζει την Πιονγιάνγκ να θέσει χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος.
Οι δηλώσεις του Trump έρχονται λίγες ημέρες πριν τη νέα του συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ.
Σύμφωνα με τον Trump, αν το καθεστώς του Kim Jong Un δεν πραγματοποιήσει νέες πυρηνικές δοκιμές, δεν υπάρχει βιασύνη για να πετύχει έναν από τους κύριους στόχους της εξωτερικής του πολιτικής – πείθοντας το απομονωμένο καθεστώς του Kim Jong Un να εγκαταλείψει τον εξοπλισμό του με πυρηνικά όπλα.
Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι κυρώσεις εις βάρος της ασιατικής χώρας θα παραμείνουν σε ισχύ στο μεσοδιάστημα, σημειώνοντας ότι η Πιονγιάνγκ δεν έχει διεξάγει πυρηνικές ή πυραυλικές δοκιμές το πρόσφατο χρονικό διάστημα.
Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Moon Jae In για τη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να συνομιλήσει αύριο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό S. Abe.
Ο Moon Jae In δήλωσε στον Trump στην επικοινωνία τους ότι η Σεούλ είναι πρόθυμη να ξεκινήσει να έχει μια οικονομική δραστηριότητα με την Πιονγιάνγκ ως μια «παραχώρηση» αν αυτό επιταχύνει την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, ανέφερε το γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης