Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι μηχανορραφίες και δολοπλοκίες του Στουρνάρα, τα παιχνίδια εντυπώσεων και η επικοινωνιακή απρέπεια του Πολάκη

Οι μηχανορραφίες και δολοπλοκίες του Στουρνάρα, τα παιχνίδια εντυπώσεων και η επικοινωνιακή απρέπεια του Πολάκη
Για πολλοστή φορά ο Στουρνάρας στο αρνητικό επίκεντρο έχοντας απέναντι του τον Πολάκη που είναι επιεικώς απαράδεκτος
Σε αυτό το τραγελαφικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί εσχάτως με επίκεντρο το δάνειο των 100 χιλιάδων ευρώ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Πολάκη θα εστιάσουμε σε ορισμένα σημεία που χρήζουν προσοχής.
Σε μια στιχομυθία του Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι όλοι δικοί μου είναι…
Εννοούσε ότι ελέγχει όλους τους τραπεζίτες.
Όμως ο Στουρνάρας πολλές φορές έχει αναφέρει ότι τις συστημικές τράπεζες δεν τις ελέγχει η ΤτΕ αλλά ο SSM με την ΕΚΤ.
Τι σημαίνει η φράση μπα…όλους τους ελέγχω υπονοώντας ότι δεν ελέγχει μόνο τον Πανταλάκη της Attica bank που ούτως ή άλλως ο ίδιος τον διόρισε – πρότεινε.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Πολάκης έχει υποπέσει όχι σε νομικά αλλά σε ηθικά παραπτώματα προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.
Μπορεί να συνεχίζει με αλαζονεία και υποτιμάει όλους όσους τον επικρίνουν αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ζητήσει συγνώμη όχι για την νομική διάσταση της υπόθεσης, το ζήτημα του δανείου είναι άνευ σημασίας αλλά για το γεγονός ότι είναι πολιτικός και πρέπει να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια εάν θέλει να τον αντιμετωπίζουν με ευπρέπεια.
Για το ζήτημα του δανείου από την πρώτη στιγμή είχαμε αναφέρει ότι δεν έχει καμία ουσία είναι περισσότερο πολιτικός καιροσκοπισμός παρά ουσία…
Ο Πολάκης απλά με την επικοινωνιακή στρατηγική που έχει ακολουθήσει δεν έχει κερδίσει κανένα πολιτικό πόντο στην κοινωνία.
Όμως ενώ ο Πολάκης μπορεί να κατηγορηθεί για έλλειψη πολιτικής ηθικής ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ αποκάλυψε σε ελάχιστες λέξεις την νοοτροπία και τις πρακτικές του.
Με βάση τους διαλόγους που δημοσιεύθηκαν ο Στουρνάρας αρχικά αντιδρά αμήχανα εμφανίζεται να μην ξέρει απολύτως τίποτε για τους ελέγχους και λίγο παρακάτω να δικαιολογεί γιατί κάνει έλεγχο..
Όμως το κυριότερο από όλα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τους τραπεζίτες τους ελέγχει… και το ερώτημα είναι πως ο Στουρνάρας ελέγχει τους τραπεζίτες όταν οι συστημικές τράπεζες ελέγχονται απευθείας από τον SSM.
Κάποιοι που δεν ξέρουν ή δεν παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τα διαδραματιζόμενα μπορεί να μην δώσουν καμία σημασία.
Όμως όσοι παρακολουθούν την ουσία…γνωρίζουν πως έχει μεθοδεύσει ο Στουρνάρας τις αλλαγές στις διοικήσεις, με ποιους τρόπους έχει παρέμβει και πως έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει διοικητικά σχήματα φιλικά προς αυτόν προσκείμενα.
Ο κατά τα άλλα ανεξάρτητος κεντρικός τραπεζίτης στηρίζεται σε μηχανορραφίες.
Ένας πολύ έμπειρος τραπεζίτης μας ανέφερε ότι εάν ένας αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Γερμανίας είχε τηλεφωνήσει στον Weidmann τον Γερμανό Κεντρικό Τραπεζίτη είμαστε βέβαιοι ότι ο Weidmann θα του είχε πει ότι αίτημα έχει να το υποβάλλει γραπτώς και γραπτώς θα λάβει τις απαντήσεις που ζητάει.
Ο Στουρνάρας εμφανίζεται ως ο κεντρικός τραπεζίτης το θύμα που απλά αποκρούει έναν πολιτικό αλαζόνα όπως τον Πολάκη.
Όμως λίγοι γνωρίζουν τις μηχανορραφίες του Στουρνάρα, πως έχει κινηθεί και ελάχιστοι τολμούν να τις γράψουν.
O Στουρνάρας έχει στήσει πολλές δολοπλοκίες εις βάρος ελλήνων τραπεζιτών όχι ενός ή δύο ή τριών… δεν είναι ο αθώος θεσμικός κεντρικός τραπεζίτης μιας ανεξάρτητης αρχής.
Η δε ΝΔ εκτίθεται ανεπανόρθωτα γιατί είτε από άγνοια, είτε στην προσπάθεια της να αντιπολιτευθεί τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να υποστηρίζει τον διοικητή της ΤτΕ.
Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν γνωρίζουμε εάν έδωσε το θέμα για να δημοσιευθεί, αυτό μας είναι αδιάφορο, δεν μας είναι καθόλου αδιάφορο ότι ο Στουρνάρας δεν λειτουργεί ως θεσμικός παράγοντας αλλά ως μια αρχή που συστηματικά αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση επειδή τον έχει στοχοποιήσει στην υπόθεση Novartis.  
Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο τραπεζίτης των δημοσίων σχέσεων, πρέπει να φορτίζει 2-3 φορές την ημέρα το κινητό του τηλέφωνο λόγω του πλήθους των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και το μόνο του μέλημα δεν είναι προφανώς η εποπτεία αυτά είναι για όσους δεν ξέρουν…από τις 8-9 ώρες που βρίσκεται στην ΤτΕ οι 10 ώρες είναι δημόσιες σχέσεις. 
Ο Πολάκης είναι απαράδεκτος χωρίς καμία αμφιβολία αλλά το ίδιο απαράδεκτος είναι και ο Στουρνάρας.

Υποσημείωση

Ο Στουρνάρας γνωρίζει πολύ καλά τι εννοούμε

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης