Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με οριακή άνοδο έκλεισε η Wall Street – Αισιοδοξία Trump για συμφωνία με την Κίνα στο εμπόριο

Με οριακή άνοδο έκλεισε η Wall Street – Αισιοδοξία Trump για συμφωνία με την Κίνα στο εμπόριο
Με οριακή άνοδο έκλεισε η Wall Street
Με οριακή άνοδο έκλεισαν εν τέλει οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Νέας Υόρκης, αντιστρέφοντας την πτώση ενδο-συνεδριακά, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν σε συμφωνία μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον για τις εμπορικές σχέσεις.
Ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average έκλεισε στις 25.891,3 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο S&P 500 στις 2.779,9 μονάδες (+0,2%).
Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με ελαφρά υψηλότερη άνοδο, στις 7.486,8 μονάδες.

Image

Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump διαβεβαίωσε πως οι συνομιλίες μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον για τις εμπορικές σχέσεις «πάνε καλά, πολύ καλά».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι προθεσμία έως την 1η Μαρτίου 2019 που έχει δοθεί από τις δύο πλευρές για συμφωνία, δεν είναι ακατόρθωτη.
Οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα στην Ουάσινγκτον και, όπως μεταδίδει το Reuters, θα ακολουθήσουν συζητήσεις υψηλόβαθμων στελεχών στα τέλη της εβδομάδας.
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των συνομιλιών που έγιναν στο Πεκίνο πριν από λίγες ημέρες, οι οποίες πάντως ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία, αν και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για πρόοδο σε μια σειρά από δύσκολα ζητήματα.

Stocks

Εν τω μεταξύ, πιέσεις στις μετοχές άσκησαν οι δηλώσεις της προέδρου της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, η οποία ανέφερε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, αν και τόνισε πως έχει τον χρόνο να αξιολογήσει πώς τα πηγαίνει η οικονομία πριν προχωρήσει σε σύσφιξη των συνθηκών δανεισμού.
H Mester δήλωσε ακόμη ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα συνεχιστεί το 2019, μολονότι με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι πέρυσι, ενώ εκτίμησε ότι η αύξηση της απασχόλησης θα επιβραδυνθεί επίσης.
Όπως δήλωσε η Mester, εάν οι αποδόσεις της οικονομίας είναι σύμφωνες με τις προβλέψεις, «το βασικό επιτόκιο ίσως χρειαστεί να κινηθεί λίγο υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα».
Η ίδια αναγνώρισε κινδύνους για την οικονομία από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και την Κίνα, καθώς και τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.


Οι Αμερικανοί καταναλωτές αναμένουν να ξοδέψουν περισσότερα το 2019 από ό,τι το 2018

Οι Αμερικανοί καταναλωτές αναμένουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα το 2019 από ό,τι πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης
Οι Αμερικανοί καταναλωτές αναμένουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα το 2019 από ό,τι πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (19/2/2019) η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης.
Ειδικότερα, στοιχεία από έρευνα για τις καταναλωτικές προσδοκίες που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, δείχνουν ότι τα νοικοκυριά αναμένουν μεγαλύτερες αυξήσεις στις δαπάνες από ό,τι πρόβλεπαν το προηγούμενο έτος σε είδη όπως ρούχα, στέγαση και μεταφορές.
Η μέση αναμενόμενη αύξηση των δαπανών για το 2019 αυξήθηκε στο 2,8% από 2,3% στο προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι σε Dow Jones Industrial Average, S&P 500 και Nasdaq:

Image

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης