Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σχέσεις οργής και στοργής από Μαξίμου - Τί κρύβεται πίσω από την κόντρα Πολάκη - Στουρνάρα

tags :
Σχέσεις οργής και στοργής  από Μαξίμου - Τί κρύβεται πίσω από την κόντρα Πολάκη - Στουρνάρα
Σχέσεις οργής και στοργής  από Μαξίμου - Τί κρύβεται πίσω από την κόντρα Πολάκη - Στουρνάρα
Θύελλα εντός κι εκτός Βουλής με πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις προσλαμβάνει η δημοσιοποίηση του διαλόγου που είχαν ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή το επίμαχο καταναλωτικό δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
Ο κ. Πολάκης επιβεβαίωσε το διάλογο, ωστόσο, διέψευσε ότι ηχογράφησε τη συνομιλία αυτή όπως υποστηρίζει ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος μίλησε μάλιστα για νομική εκτροπή.
Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Υγείας, κατά καιρούς, έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, παρόλα αυτά, στο συγκεκριμένο θέμα  που αφορά και την κόντρα με τον κεντρικό τραπεζίτη το πρωθυπουργικό γραφείο στήριξε τον Παύλο Πολάκη με αιχμές μάλιστα κατά του Γιάννη Στουρνάρα.
Βέβαια, είναι γνωστό ότι υπάρχει μια σχέση «οργής» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον κεντρικό τραπεζίτη από την πρώτη μέρα αλλά το ερώτημα είναι αν, σε ένα τέτοιο θέμα το οποίο θα εξαρτηθεί αν υπάρχουν στοιχεία ηχογραφημένης υποκλοπής ενός τηλεφωνήματος, το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι 100% στη γραμμή Πολάκη.
Το γεγονός ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μια δυσανεξία για τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας είναι γνωστό καθώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι πολλές φορές έχει επιχειρήσει να ναρκοθετήσει τις επιλογές της κυβέρνησης. Κορυφαίοι αξιωματούχοι υπενθυμίζουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας ζητούσε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο, πιστοληπτική γραμμή, όταν η κυβέρνηση ήθελε να βγει από το μνημόνιο.
Επίσης, ζητούσε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις όταν η κυβέρνηση διαπραγματευόταν την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο, θεωρούν ότι πολλές φορές, ο κ. Στουρνάρας φεύγει από την ουδετερότητα που επιβάλλει η θέση του κι επιχειρεί να εμπλακεί σε επιλογές της κυβέρνησης.
Αν υπάρχουν σχέσεις οργής ανάμεσα στο Μαξίμου και στον Γιάννη Στουρνάρα, υπάρχουν σχέσεις στοργής ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη καθώς μάλιστα έχουν κάνει μαζί και διακοπές και δη, με το φουσκωτό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
Στην προκειμένη περίπτωση, στην κυβέρνηση είναι προφανές ότι στηρίζουν τον Παύλο Πολάκη ενώ βλέπουν πολιτικό παιχνίδι πίσω από την ηχηρή παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα.
Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι ποιο είναι το πολιτικό παιχνίδι που έπαιξε κατά το Μέγαρο Μαξίμου, στην περίπτωση του δανείου του Παύλου Πολάκη, ο κ. Στουρνάρας.
Ο κεντρικός τραπεζίτης με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ίσως δεν είναι η πρώτη φορά που ανταλλάσουν αιχμές.
Άλλωστε είναι πολύ φορτισμένη η ατμόσφαιρα γύρω από το όνομα του Παύλου Πολάκη σε σχέση με τις πρωτοβουλίες του για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τώρα έχουμε τη διερεύνηση ενός δανείου και από την κυβέρνηση θεωρούν ότι ενδεχομένως  υπάρχει πολιτικό άρμα πολιτικών επιδιώξεων πίσω από τις επιλογές και τις διαρροές.
Στη σκιά όλων αυτών, σήμερα (20/1) στις 13:00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται με ενδιαφέρον αν ο πρωθυπουργός θα εκπέμψει κάποιο  μήνυμα για το εν λόγω ζήτημα και με ποιους αποδέκτες.

ΝΔ: Ο Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, από την πρώτη στιγμή, ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη.
«Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια στην οποία οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα», είναι το σχόλιο που κάνουν στην Πειραιώς περιγράφοντας την κατάσταση σύμφωνα με την οποία, εν ενεργεία υπουργός τηλεφωνεί και κάνει υποδείξεις στον ανεξάρτητο ρυθμιστή του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και εξόφθαλμα επιχειρεί να τον εκβιάσει για το πως θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να κάνει εκείνος σωστά τη δουλειά του.
Η είδηση βέβαια, λένε αξιωματούχοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτε επιλήψιμο στη συνομιλία των κκ. Πολάκη και Στουρνάρα, η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία.
Όσον αφορά τώρα το καταναλωτικό δάνειο που πήρε ο «καταστροφέας» του ΕΣΥ όπως αποκαλεί η ΝΔ τον κ. Πολάκη αλλά ακόμα και το ασύλληπτο θράσος του όπως λένε να ασελγεί στη μνήμη ενός δημοσιογράφου που δικαιώθηκε μετά θάνατον - αναφέρονται στην υπόθεση του Βασίλη Μπεσκένη - η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να τον καλύπτει για όλα αυτά ένα μόνο επιβεβαιώνει, τονίζουν.
«Ο Παύλος Πολάκης είναι ο καθρέφτης του Αλέξη Τσίπρα.
Μέχρι πότε θα τον καλύπτει ο Αλέξης Τσίπρας;», διερωτώνται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης