Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κροατία: Η Γερμανία στην τέταρτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών

tags :
Κροατία: Η Γερμανία στην τέταρτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών
Κροατία: Η Γερμανία στην τέταρτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών
Στην τέταρτη θέση των σημαντικών επενδυτικών εταίρων της Κροατίας βρίσκεται η Γερμανία, δήλωσε η Πρόεδρος της χώρας, Kolinda Grabar-Kitarović, στη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, με στόχο την ενθάρρυνση των γερμανικών επενδύσεων.
"Η οικονομική συνεργασία με τη Γερμανία είναι σημαντική για την Κροατία", ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι, οι κροατικές εξαγωγές προς τη Γερμανία διαγράφουν θετική τροχιά από την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έπειτα.
Οι προτεραιότητες της Κροατίας είναι η ένταξη στην ευρωζώνη, στη ζώνη του Σένγκεν και στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Η Πρόεδρος της Κροατίας αναφέρθηκε, επίσης και σε έργα στρατηγικής προτεραιότητας, όπως το έργο της κατασκευής του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), επισημαίνοντας ότι θα συμβάλλει στην ενεργειακή αποδοτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των γειτονικών χωρών της Κροατίας.
Επίσης, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις του νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση νέων επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης