Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Μ.Βρετανίας): Brexit χωρίς συμφωνία θα προκαλούσε αμοιβαία καταστροφή σε Μ. Βρετανία και ΕΕ

Hammond (ΥΠΟΙΚ Μ.Βρετανίας): Brexit χωρίς συμφωνία θα προκαλούσε αμοιβαία καταστροφή σε Μ. Βρετανία και ΕΕ
Θα αποτελούσε ισχυρό χτύπημα για τη βρετανική οικονομία υποστήριξε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ
Την θέση ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία θα προκαλούσε «αμοιβαία καταστροφή» και στα δύο μέρη και θα κατάφερνε βαρύ πλήγμα ειδικά στη βρετανική οικονομία διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Philip Hammond.
Κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του στο ετήσιο δείπνο της μεγαλύτερης ένωσης βιομηχανιών της χώρας, της Make UK, ο Hammond είπε πως τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου οφείλουν να σταματήσουν να απαιτούν νομικά δεσμευτικές αλλαγές στον μηχανισμό ασφαλείας που προβλέπει η συμφωνία αποχώρησης κι έχει σκοπό να αποφευχθεί το να υπάρξουν σκληρά σύνορα στη Βόρεια Ιρλανδία διότι η ΕΕ δεν θα δεχθεί τίποτα τέτοιο, κι αντ' αυτού να υποστηρίξουν το σχέδιο που τους έχει προτείνει η πρωθυπουργός των Συντηρητικών Theresa May.
«Οι εταίροι μας στην ΕΕ πρέπει να δείξουν τον καλύτερο πραγματιστικό εαυτό τους και να βοηθήσουν να αποφύγουμε την αμοιβαία καταστροφή (της αποχώρησης) χωρίς συμφωνία.
Και εσείς και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να εξηγούμε τις συνέπειες που θα έχει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ανεξαρτήτως του ποιος φωνασκεί προσπαθώντας να προκαλέσει και να εκμεταλλευθεί τον φόβο», τόνισε ο Hammond.
«Είναι σαφές ότι οι Βρυξέλλες δεν εξετάζουν καν για την ώρα εναλλακτικές λύσεις στο αμφιλεγόμενο βορειοϊρλανδικό backstop» είπε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης