Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει τον Trump η Κούβα: Δεν υπάρχει ιδιωτικός στρατός στη Βενεζουέλα

tags :
Διαψεύδει τον Trump η Κούβα: Δεν υπάρχει ιδιωτικός στρατός στη Βενεζουέλα
Απαράδεκτες οι κατηγορίες του προέδρου των ΗΠΑ υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Κούβας, Bruno Rodriguez
Την θέση ότι η Κούβα δεν διαθέτει κανέναν ιδιωτικό στρατό στη Βενεζουέλα για να προστατεύσει το καθεστώς του N. Maduro διατύπωσε ο ΥΠΕΞ της Κούβας, Bruno Rodriguez, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις σχετικές κατηγορίες του προέδρου των ΗΠΑ.
«Οι κατηγορίες του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος υποστήριξε πως η Κούβα έχει έναν ιδιωτικό στρατό στη Βενεζουέλα, είναι απαράδεκτες.
Τον προτρέπω να παρουσιάσει τις αποδείξεις.
Η κυβέρνησή μας απορρίπτει αυτή τη συκοφαντία με τον πιο σθεναρό και κατηγορηματικό τρόπο» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Rodriguez, τονίζοντας ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι περίπου 20.000 Κουβανοί που βρίσκονται στη Βενεζουέλα είναι επαγγελματίες της υγείας, κυρίως γιατροί.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Κούβας υποστήριξε παράλληλα ότι η Ουάσιγκτον «συνεχίζει να προετοιμάζει μια στρατιωτική επέμβαση, με ανθρωπιστικό πρόσχημα», στη Βενεζουέλα.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κούβα έκανε λόγο περί παρουσίας αμερικανικών στρατιωτικών μονάδων, ιδίως μελών των ειδικών δυνάμεων, στην Καραϊβική εν όψει μιας «επίθεσης» εναντίον της Βενεζουέλας «μεταμφιεσμένης σε ανθρωπιστική επέμβαση» ενώ ο Rodriguez υποστήριξε ότι αεροσκάφη που αναχώρησαν από τις ΗΠΑ έκαναν σταθμούς σε χώρες της Καραϊβικής χωρίς οι κυβερνήσεις τους να είναι ενήμερες.
Όπως είπε, οι πτήσεις αναχώρησαν από στρατιωτικές βάσεις στις οποίες σταθμεύουν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων και των Πεζοναυτών και πιθανόν μετέφεραν άνδρες που θα αναπτυχθούν για μυστικές ενέργειες.
«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτές δεν είναι πτήσεις που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια» τόνισε ο ΥΠΕΞ της Κούβας, ο οποίος σχολιάζοντας τις ενέργειες του J. Guaido, έκανε λόγο για ένα «ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα κατασκευασμένο στην Ουάσιγκτον» με έναν «εντελώς κατασκευασμένο πρόεδρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης