Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις Βρυξέλλες η May – Νέα συνάντηση με Juncker ενώ μένουν 37 ημέρες για το Brexit

tags :
Στις Βρυξέλλες η May – Νέα συνάντηση με Juncker ενώ μένουν 37 ημέρες για το Brexit
Σε υποχωρήσεις από την ΕΕ προκειμένου να διασωθεί η συμφωνία για το Brexit ευελπιστεί η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, η οποία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker σε μια ακόμα προσπάθεια να αποσπάσει κάποιες υπαναχωρήσεις από την ευρωπαϊκή πλευρά που θα επιτρέψουν στη συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit να διασωθεί.
Βάσει του σχετικού χρονοδιαγράμματος η Μ. Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ σε 37 ημέρες από σήμερα.
Εκτός και αν η May καταφέρει να πείσει είτε την ΕΕ είτε το Βρετανικό κοινοβούλιο να κινηθούν επί του φλέγοντος ζητήματος που δεν είναι άλλο από το backstop, δηλαδή του συστήματος ελέγχων στα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Ιρλανδία.
Αν και η May είχε έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους για το backstop, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει και τη συναίνεση των Βρετανών βουλευτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για απαράδεκτη ρύθμιση καθώς θα μπορούσε να διατηρήσει για πάντα τη Μ. Βρετανία στους κανόνες της ΕΕ.
Εάν η May δεν φέρει στη Βουλή των Κοινοτήτων μία νέα συμφωνία με την ΕΕ προς ψήφιση μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να καταθέσει μία νέα πρόταση για το Brexit που να επιδέχεται τροποποιήσεις από τους βουλευτές.
Πάντως, ο πρόεδρος της Κομισιόν φρόντισε να «κατεβάσει» τις προσδοκίες για μια σημαντική εξέλιξη κατά τη σημερινή του συνάντηση με την May, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι η ΕΕ δεν είναι διατεθειμένη να κάνει άλλες υπαναχωρήσεις όσον αφορά τη συμφωνία, στην οποία έχει καταλήξει με την Theresa May.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης